bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Raymond nováčkem měsíce. Vydrží mu forma a zapíše se do historie?

2. prosince 2021, 7:46

Tomáš Němčík

Skvělý vstup do sezóny prožívá v dresu Red Wings devatenáctiletý Lucas Raymond. Mladičký švédský forvard je prozatím nejproduktivnějším hráčem svého týmu, a tak není velkým překvapením, že byl zvolen nejlepším nováčkem za měsíc listopad.

Před sezónou bylo z řad nováčků nejvíce skloňováno jméno Colea Caufielda z Montrealu, který prožil výborný závěr předchozího ročníku. Jak už to však bývá, druhá sezóna je těžší než ta první, což se potvrdilo i u dvacetiletého útočníka Canadiens. Caufield má za šestnáct zápasů na kontě bilanci 1+2, a tak je zde prostor pro mladíky, o kterých se před sezónou tolik nemluvilo.

V říjnu vládl nováčkům taktéž hráč Detroitu. V desátém kalendářním měsíci NHL oslnil německý zadák Moritz Seider, který má momentálně na svém kontě už šestnáct kanadských bodů (2+14).

O měsíc později se dočkala také detroitská třiadvacítka. Lucas Raymond si ve čtrnácti listopadových zápasech připsal bilanci 5+7, což je na tak mladého hráče výborný výsledek. V současné chvíli je dokonce nejproduktivnějším hráčem Red Wings s celkovou bilancí 10+12. V celé NHL mu pak patří v bodování pětadvacátá příčka.

A nevede jen v rámci svého týmu. Švédský forvard je mezi nováčky jak nejlepším střelcem, tak také nejlepším nahrávačem. V přesilových hrách se trefil už třikrát, a tak i v tomto ohledu nováčkům napříč ligou kraluje.

Pro Raymonda však hraje jedna zásadní věc. Společně s Dylanem Larkinem a Tylerem Bertuzzim je součástí první pětky a také první přesilovkové formace. Jedná se tak o třetího nejvytíženějšího útočníka Jeffa Blashilla.

Podaří se čtvrtému draftovanému hráči v roce 2020 předvádět stabilní výkony? Pokud ano, tak by se mohl zapsat do historické tabulky.

Jediným hráčem, který toto ocenění získal čtyřikrát, je Teemu Selänne, jenž byl do NHL draftován v roce 1988. Třikrát se nováčkem měsícem stal Connor McDavid a poté následuje dlouhý výčet hráčů, kterým se to povedlo dvakrát, třeba i včetně Ondřeje Paláta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.