bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rekordní jízda Králů! Z Los Angeles je hrozba, v roli tahounů září Kopitar i český Švýcar

27. března 2023, 15:30

Tomáš Zatloukal

Ani v dobách, kdy si došli pro Stanley Cup, tedy v letech 2012 a 2014, tohle nedokázali. Ani za éry Waynea Gretzkyho. Ani během řádění slavného tria Simmer, Taylor, Dionne. Los Angeles Kings právě táhnou nejdelší bodovou sérii ve svých klubových dějinách. Po divoké přestřelce se St. Louis Blues (7:6) čítá už 12 duelů. Je na čase zpozornět, Králové jsou hrozbou i pro ty nejtěžší váhy v NHL, od čela Pacifické divize dělí populární klub z LA pouhé dva body.

Už loni postoupili do play-off a teď jsou ještě lepší.

Přestavba, byť byla chvílemi tuze bolavá, se Králům povedla.

Z šampionského jádra zbyl všestranný a stále velmi užitečný Anže Kopitar (s céčkem na prsou) a Drew Doughty, který možná už není každoročním kandidátem na Norris Trophy, ale pořád umí být na svém postu dominantní sílou. 

Dustin Brown už má sochu před arénou, Jonathan Quick stoupá brankářskými tabulkami jako Zlatý rytíř z Vegas.

Kdo kromě šestašedesátibodového Slovince Kopitara a Doughtyho patří k největším zbraním?

Švédové Viktor Arvidsson s Adrianem Kempem, oba dali Bluesmanům dva fíky. Frankofonní všeuměl Philipp Danault. A hlavně Kevin Fiala, švýcarský syn českých rodičů podpořil kanonádu dvěma asistencemi a je s 70 body neproduktivnějším hráčem LA.

Je pravda, že Kings váleli i bez něj, na ledě ovšem byl při pondělním návratu do sestavy po šestizápasové pauze ohromně znát. I díky němu se mančaft vedený Toddem McLellanem rozloučil s publikem po sérií sedmi domácích mačů vítězně.

Fiala přišel loni z Minnesoty, Wild si nemohli dovolit vysoce produktivního borce podepsat, a generální manažer Rob Blake toho dokonale využil.

V čem jsou Králové pro soupeře nebezpeční?

Třeba skvělými přesilovkami. Po bezkonkurenčním Edmontonu (Oilers jich využijí 31.6 %) jsou v NHL druzí (25.7).  "I dnes nám šlapala," pochvaloval si McLellan. Nepochybně tomu prospěl návrat Shanea Durziho, hned zapsal dvě asistence v početních výhodách.

V čem je naopak slabina?

Dlouho chyběl špičkový gólman, mít jedničku z dlouholetého farmáře bylo, se vší úctou k Pheonixu Copleymu, riskantní. V počtu obdržených branek je LA na 16. místě, skvěle se ovšem uvedl Joonas Korpisalo.

Co do absolutní špičky "Kopitarovcům" ještě schází, ukáže až play-off. Třeba vyjde najevo, že jsou ve fázi, kde byla v posledních letech Carolina. Hurricanes neměli zkušenosti s těžkými zápasy.

A nebo se tento předpoklad nenaplní a Doughty s Kopitarem dokážou mladší borce náročnými bitvami provést.

Soupeři se každopádně musí mít na pozoru, tahle parta je skvělá už teď a má velkou budoucnost. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.