bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Risk je zisk? Průšvihář Kane v Edmontonu dostává slíbenou šanci

28. ledna 2022, 9:00

Patrik Czepiec

Evander Kane si v tomto ročníku z nařízených restrikcí nedělal těžkou hlavu. Nejprve zfalšoval potvrzení o očkování proti viru COVID-19, za což mu činovníci NHL vyměřili trest v podobě 21 utkání. Poučení? Vůbec žádné. Třicetiletý útočník degradoval do AHL, kde byl před Vánoci pozitivně testován. Přesto před Silvestrem vyrazil přes hranice do Kanady. Sharks s ním v reakci na poslední incident ukončili kontrakt, jenže našel se zachránce jménem Edmonton Oilers. Hráčův agent potvrdil, že dohoda je dopečená dozlatova.

Není to jediný rizikový podpis nedávné doby.

Carolina v létě získala obránce Tonyho DeAngela. Ještě jako junior se choval rasisticky a homofobně, během kariéry několikrát kontroverzně zaperlil na sociálních sítích, u Rangers skončil po konfliktu s vlastním brankářem. Hurricanes mu vše odpustili, teď z něj mají osmého nejproduktivnějšího beka NHL.

Osmnáctiletý zadák Logan Mailloux nosil nálepku černého koně uplynulého draftu, než si střihnul protizákonnou sexuální aférku ve Švédsku. V závěru prvního kola po něm přesto sáhnul Montreal, jeden z nejkonzervativnějších klubů ligy. Pokouší se o krádež velkého sportovního talentu.

Tak proč by si do zakázaného jablka nemohl kousnout i Edmonton? 

Minimální gáže, ale i nevyměnitelnost

Ukazuje se, že pošramocená pověst je druhořadá, pokud se příchody raubířů vyplácí hokejově. Navíc NHL Kanea za incident z přelomu roku dodatečně nepotrestá. Právě na této podmínce bylo případné dovršení smlouvy závislé.

„Je velkým, silovým útočníkem, proti kterému se hraje opravdu složitě,“ popisuje přednosti nového spoluhráče Duncan Keith pro The Athletic. „Pokud získáte tak dobrého hráče, jste zvědaví, jak to zvládne. Jsme šťastní, že ho klub přivedl.“

VIDEO – Zatím poslední gól Evandera Kanea v NHL z května 2021:

Oilers do uzávěrky tohoto článku ještě podmínky smlouvy nezveřejnili. Kaneův agent Dan Milstein pouze oznámil, že potrvá po zbytek základní části. Zámořští novináři ovšem vytahují i finanční okolnosti. 

Z platového stropu Evander Kane uždíbne 2,1 milionu dolarů. Za tohle riziko prostě stojí. Jeho základní plat činí jen 750 tisíc, což znamená nejnižší povolené minimum. Zbytek částky vyinkasuje ve formě podpisového bonusu, navíc si užije ochranu zásluhou klauzule o nevyměnitelnosti.

Ofenzivní startér

„Kdyby se stal součástí našeho mančaftu, bylo by to super,“ těšil se před nedávnem také útočník Zach Hyman.

Nyní se jeho přání mění v realitu. Edmonton vzkříšení potřebuje, neboť před pátečním zápasovým programem okupoval až 11. místo Západní konference. Na play off ztrácel čtyři body. Dlouhodobě se hovoří o neschopnosti útočníků kanadského klubu, nepočítáme-li Connora McDavida, Leona Draisaitla nebo Ryana Nugenta-Hopkinse.

Ke svaté trojici se hodlá přidat útočník, kterému vloni o bod utekla padesátka. Jestliže v Edmontonu zazáří, zboří v nejlepší lize světa další tabu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.