bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Robert Kron pomáhá vybrat dvojku draftu. Po kom šéf skautingu Seattlu sáhne?

7. června 2021, 12:30

Vojtěch Balon

Seattle Kraken se pomalu připravuje na svou první sezónu v NHL. V červenci novopečený klub čeká důležitý rozšiřovací draft, ale také draft klasický, v němž bude generální manažer Ron Francis vybírat hned jako druhý (loterii vyhrálo Buffalo). Soupiska Krakena zatím zeje prázdnotou, jediným podepsaným hráčem je mladý centr Luke Henman. Seattle tak půjde po nejlepším hráči nehledě na post.

Velkou váhu ve finálním výběru bude mít slovo Roberta Krona, jenž byl jmenován ředitelem skautingu Seattlu. Rodák z Brna se dobře zná s generálním manažerem Francisem, s nímž v devadesátých letech nastupoval v dresu Hartfordu (později Caroliny) a po skončení kariéry pod ním pracoval i jakožto vedoucí evropský skaut Hurricanes.

Očekávanou jedničku draftu je obránce Owen Power, jenž má za sebou seniorské MS v dresu Kanady. Podle Krona bude v jeho vývoji nejdůležitější přizpůsobení se na dospělý hokej. "Nejde jen o fyzickou stránku, ale i o mentální nastavení. Je připraven? Těžko říct. Ale na světovém šampionátu zahrál dobře a od trenéra Gallanta dostal hodně času na ledě," všiml si Kron. "Na tak velkého hráče bruslí skvěle. Mluví se o něm ze všech nejvíc a zcela zaslouženě," dodal bývalý hráč několika klubů NHL na margo Owena Powera.

Na druhém místě většiny zveřejněných žebříčků najdeme jméno Dylana Guenthera. Tomu se skvěle povedla loňská - nováčkovská - sezóna ve WHL, ve které v dresu Edmontonu nasbíral 59 bodů v 58 zápasech. Letos toho vinou covidu tolik nenahrál, průměr bodu na zápas si však udržel v ligové soutěži i na MS osmnáctek. "Konkrétně Dylana jsme sledovali velmi pozorně. Víme, co od něj čekat, v Edmontonu byl fakt dobrý. Není to pro nás překvapení," řekl Robert Kron.

Dalším zajímavým útočníkem na draftu je Matt Beniers, na němž se Kronovi nejvíce zamlouvá jeho pracovitost a bruslení. Beniers navíc může nastupovat na centru i na křídle a jako nejmladší hráč výběru se probojoval na juniorské Mistrovství světa. Šanci dostal i na právě uplynulém seniorském šampionátu. "Je potřeba podívat se na celý obrázek a faktem je, že se probojoval na oba turnaje," ocenil Kron.

Jeho šéf Ron Francis ale během svého předchozího působení v Carolině v prvním kole draftu volil spíše obránce. Hurricanes si ve Francisově éře zamluvili práva na Noaha Hanifina, Haydna Fleuryho a Jakea Beana, výjimkou je volba českého forvarda Martina Nečase.

Přemýšlí proto Kraken třeba o bekovi Lukeovi Hughesovi? Mladší bratr Quinna (Vancouver) a Jacka (New Jersey) se narodil v září 2003, jako jeden z nejmladších hráčů na nadcházejícím draftu bude potřebovat více času na vývoj. "Luke má za sebou dobrou sezónu v americkém vývojovém programu. Nebyl první volbou na oslabení, ale podle mě v něm může hrát. Rád hraje s pukem a využívá svého dobrého bruslení," zhodnotil amerického mladíka Robert Kron.

Sáhne Seattle po jednom z výše uvedených mladíků, nebo Kron a spol. překvapí a vyberou ze druhého místa někoho jiného?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.