bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rodina hokejových Suárezů. Lemieuxovi získali v NHL kanibalský primát

3. prosince 2021, 13:26

Tomáš Zatloukal

Po slavném "Pepem" zdědil nejen talent, ale i zarputilost a rtuťovitost. Brendan Lemieux si za kousnutí Bradyho Tkachuka vysloužil suspendaci na pět zápasů. A zároveň se svým hrubiánským manévrem postaral o vskutku nevšední zápis do dějin zámořské soutěže. NHL má první dvojici otec a syn, co vyfasovala trest za kousanec. Claude dostal v roce 1986 pokutu, když si coby "hokejový Suárez" způsobil krvavé zranění Jimu Peplinskimu ve finále Stanley Cupu.

"Nevěděl jsem, že NHL povolila kanibalství."

Touto glosou okomentoval Peplinski Lemieuxův prohřešek proti pravidlům. Zůstal nad věcí, ač musel kvůli krvavému zranění na tetanovku. Klíčový forvard montrealských Canadiens jej kousl během hromadné šarvátky po konci čtvrtého finálového mače.

Věhlasná liga se tehdy rozhodla, že nikomu ze zúčastněných neudělí suspendaci. Zato rváčům rozdala pokuty celkem za 42 tisíc dolarů. Claude nepotvrdil, že Peplinskiho kousl. Vymluvil se, že si při bitce s calgarským pravým křídlem zlomil zub.

VIDEO: Lemieux kousl Peplinskiho

Ostatně, že si zahrál na kanibala, nepřiznal ani Brendan. Neusvědčil jej ani videozáznam, nicméně otisk zubů na Tkachukově ruce byl dostatečně pádným důkazem. Výsledkem je mimo jiné i to, že březnová posila LA Kings přijde téměř o 39 tisíc dolarů.

Tkachuk byl na Lemieuxe pořádně naštvaný, kapitán ottawských Senátorů dokonce pronesl, že má Brendan v hlavě vymeteno. Sporů už měli v minulosti vícero.

Mimochodem, nebylo to poprvé, kdy se hráči s příjmeními Tkachuk a Lemieux proti sobě oháněli pěstmi. I Brady má známého otce. Keith se pustil do Clauda na Světovém poháru v roce 1996, který skončil senzačním triumfem Američanů.

VIDEO: Bitka mezi Tkachukem a Lemieuxem na Světovém poháru

Nevraživost mezi horkokrevnými rodinnými klany teď má další kapitolu. Přibude v budoucnu ještě nějaká? Třeba se do všeho opět vloží Bradyho starší sourozenec Matthew, opora Flames. A provokatér, co se nesnese s Lemieuxovým spoluhráčem Drewem Doughtym.

Lemieuxovi každopádně nejsou nejslavnějšími "kanibaly" sportovního světa. Snad každý, kdo kdy viděl Branky, body, vteřiny, ví o Luisi Suárezovi. Uruguayskému fotbalovému šutérovi se ostatně po několika kousancích tak přezdívá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.