bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Romanov v sérii proti Vegas nejspíše dostane šanci ukázat, co umí

11. června 2021, 19:33

Tomáš Němčík

Jednadvacetiletý ruský obránce ve službách Montrealu má za sebou svou první základní část v kanadsko-americké NHL. Přestože odehrál kromě dvou zápasů celou část sezóny před play off, tak právě v nadstavbě dostal šanci zatím jen jednou, a to ve čtvrtém utkání proti Winnipegu, kdy nahradil zraněného Jeffa Petryho, jehož stav je momentálně nejasný.

Alexandr Romanov má za sebou své první měsíce v kanadsko-americké NHL. V základní části si připsal čtyřiapadesát startů z šestapadesáti možných, ve kterých si připsal bilanci 1+5, kladné hodnocení +1 v účasti na ledě s průměrným ice timem 17:15.

Se začátkem play off však mladý ruský bek přišel o své místo v základní sestavě, když se mezi top šest beků nevešel v žádném ze sedmi zápasů proti Torontu. Svůj debut v bojích o Stanley Cup si připsal až ve čtvrtém zápase proti Winnipegu, kdy Romanov strávil na ledě necelých deset minut.

„Ukázal v zápase rozvahu a udělal několik dobrých rozhodnutí s kotoučem,“ začal kouč Dominique Ducharme na adresu ruského mladíka. „Hrál velmi dobře pozičně a zároveň se nám líbí jeho energie. Tu je potřeba využít tím správným způsobem, a to se mu povedlo. Jsme rozhodně spokojeni s jeho výkonem.“

Romanov se do sestavy dostal díky absenci Jeffa Petryho, jehož trápí zranění v horní části těla. Třiatřicetiletý obránce si v desíti zápasech play off připsal tři asistence, když byl s ice timem 23:52 třetím nejvytěžovanějším obráncem Habs. Prvním je Shea Weber (25:28), v závěsu je pak Ben Chiarot (25:13).

„Teď záleží na tom, jak se bude Jeff cítit. Nejedná se o zranění, které by během jedné noci přešlo,“ řekl trenér Habs, který na čtvrteční tiskové konferenci chválil Alexandra Romanova, jenž by zřejmě místo zraněného Jeffa Petryho opět naskočil.

„Líbí se nám, jak hraje. Je energický a velmi aktivní. Neradi bychom o něj přišli. Je to stále mladý hráč, který se potřebuje zlepšovat, ale myslím si, že letos nabral už dost zkušeností. Těšíme se na jeho budoucnost, myslím si, že ho čeká velmi dobrá kariéra,“ dodal Dominique Ducharme pár slov na adresu Romanova po čtvrtečním tréninku.

„Je to pro mě těžké,“ řekl Alexandr Romanov. „Když přijdou kluci na led a já sedím v hledišti, kde jsou fanoušci, tak mám slzy v očích. Je to ale rozhodnutí trenéra, a tomu já věřím. Pro mě není podstatné, jestli budu hrát vpravo, vlevo, v útoku nebo v bráně. Chci pomoct týmu k zisku Stanley Cupu, ať už jsem na kterékoliv pozici.“

Série mezi Vegas Golden Knights a Montrealem Canadiens začne ráno v úterý a papírovým favoritem bude jistě první zmíněný celek, jenž si poradil nejprve s Minnesotou a poté i s Coloradem. Montreal však ukázal velkou sílu a vyrovnanost všech formací, což může být pro soupeře těžko čitelné. Své by mohlo vyprávět Toronto a také Winnipeg.

Habs neprohrávali už sedm utkání v řadě. Pokud budou následně vést ještě 50 minut a 46 sekund, tak překonají rekord z roku 1960, kdy právě Montreal nevěděl 488 minut a 38 sekund, jaké to je prohrávat v zápase.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.