bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Skončila série s Chicagem a o noc později už jsem letěl do Česka, usmíval se Charlie Coyle

11. května 2015, 12:00

Robert Novotný

Vedení národního týmu USA mohlo zajásat po skončení semifinálové série play off NHL mezi Minnesotou a Chicagem. Důvod? Charlie Coyle se rozhodl přicestovat do České republiky a reprezentovat svou zemi na mistrovství světa. „Ráno mi volali, jestli nemám zájem reprezentovat, v noci už jsem letěl,“ usmíval se mladý křídelník. Coyle naskočil už do utkání se Slovinskem, a to rovnou v první formaci po boku Andrese Leeho a Dylana Larkina.

V zápase se Slovinskem získalo USA 3 body, jak těžké bylo přehrát tohoto houževnatého soupeře?
Rozhodně to nebylo jednoduché. Slovinsko má kvalitní tým a jejich hráči hrají na maximum. Já jsem byl poněkud unavený z cesty a i ostatní se trochu herně hledali, ale nakonec se nám podařilo zvítězit. Byl to opravdu kvalitní a zábavný zápas, hodně jsem si ho užil.

Jak se cítíte po náročné cestě ze Spojených států sem do České republiky?
Bylo to hrozně narychlo. Skončilo play off NHL a hned ráno jsem měl telefonát, jestli nechci přijet reprezentovat USA na mistrovství světa do Ostravy. Nabídka na obléknutí dresu svého státu na mistrovství světa se neodmítá, a tak jsem hned v noci téhož dne odletěl. Bylo to narychlo, docela zmatečné, ale nakonec jsem velmi rád, že tu mohu být.

Považujete uplynulou sezónu v NHL za úspěšnou?
Vždycky považujeme za hlavní cíl postup do play off, což se nám podařilo. Na druhou stranu jsme trochu zklamaní z toho, že jsme tak jednoznačně vyhořeli s Chicagem ve druhém kole, ale věříme, že se příští rok dostaneme ještě dál, kvalitu na to máme.

Byli jste vyřazeni opět Chicagem, to už je skoro prokletí.
To je pravda. Chicago má výborný tým, který nasbíral mnoho zkušeností v play off. Vyřadili nás už potřetí za sebou, doufám, že se z toho nestane tradice, to bych opravdu nerad. Uvidíme, jak to dopadne příští rok, ambice Minnesoty jsou vždycky nejvyšší. Myslím, že letos se nemáme za co stydět, odvedli jsme dobrý výkon.

Minnesota měla dlouho problém s obsazením pozice brankářské jedničky. S příchodem Devana Dubnyka už se však zřejmě problém vyřešil, vnímáte to podobně?
Jednoznačně souhlasím. Devan byl pro nás dar z čistého nebe. Přišel do úplně neznámého týmu, který pořád nemohl najít jistotu v bráně a role zachránce se zmocnil na jedničku. Mnoho zápasů rozhodly právě jeho skvělé výkony, kdy nás držel do poslední sekundy. Jsem rád, že je v Minnesotě, protože nám ohromně pomáhá.

Myslíte, že může získat Vezina Trophy?
Myslím, že ano. Od příchodu do Minnesoty patřil mezi nejlepší brankáře v lize, strašně nám pomohl, s jeho příchodem se mnohé změnilo. Je to pro nás takový spasitel, v každém zápase odváděl stoprocentní výkony, kterými mnohdy povzbudil i hráče v poli k lepším výkonům. Podle mě má slušnou šanci na zisk této trofeje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.