bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozpolcený Tarasenko. Chce pryč, přesto sype góly

27. října 2021, 9:30

David Zlomek

Když v létě Vladimir Tarasenko požádal o výměnu, byl z toho poprask. I přes nepovedenou sezonu byl stále jednou z největších hvězd týmu. Rus však chtěl novou výzvu. Dokonalý zájemce se ale nenašel, a tak zůstal Tarasenko v St. Louis. Naposledy dvakrát skóroval a významně pomáhá tomu, že Blues zatím neztratili ani bod.

Zvlášť první branka proti Los Angeles stála za to. Tarasenko převzal puk na útočné modré čáře, rychle se dostal mezi kruhy, vymíchal obránce a pak i brankáře Quicka. Obranu vyšachoval s takovou lehkostí, s jakou jsme ho byli zvyklí vídat v dobách největší formy.

„Někdy chcete zkusit něco jiného, ne jenom střílet,“ pousmál se. „Jsem rád, že to vyšlo.“

Také za to byl diváky náležitě odměněn. Jeho jméno nahlas pělo přes šestnáct tisíc přítomných.

„Výjimečný moment,“ poklonil se fanouškům Tarasenko. „Bylo to velice emotivní. Podpora fanoušků, která se mně i celé mé rodině dostává, je neskutečná.“

Jeho budoucnost je ale stále nejistá. Dle informací portálu The Athletic se na postoji ruského útočníka nic nezměnilo. Chce pryč. Zároveň je ale naplno oddaný týmu, kterému chce co nejvíce pomoci, dokud je jeho součástí.

A profitují z toho všechny strany. Zatímco v posledních dvou sezonách Tarasenko nezaznamenal vítěznou branku, letos už má na kontě dvě. Zase je tím rozdílovým hráčem, kterého si v St. Louis přejí. 

„Hraje ve velké pohodě,“ souhlasí trenér Blues Craig Berube. „Skvěle bruslí. Nejlíp to bylo vidět v zápase proti Vegas, kdy si bruslením mnohokrát ulehčil situaci. To je najednou jeho velkou předností.“

Fanoušci Blues z jeho postoje nadšení nejsou. Jak by také ne, Rus před šesti lety podepsal velkou smlouvu, která měla zajistit, že bude klíčovou postavou St. Louis po dlouhou dobu. S tím, že bude nespokojený, nikdo moc nepočítal.

Kdo ale zatím spokojený může být, to jsou právě příznivci Blues. Jejich miláčci zatím neztratili ani bod a jsou jedním z týmů, kteří kráčí ligou bez prohry. 

„Jsou to jenom statistiky,“ mávl rukou Tarasenko. „Myslím, že klíčem k úspěchu je jít zápas od zápasu. Dnešní zápas proti Kings je historií, soustředíme se jenom na ten další proti Coloradu. Sice jsme zatím neprohráli, ale máme co zlepšovat. Myslím, že můžeme být ještě lepší.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.