bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan Reaves přichází do Pittsburghu jako ochránce. A chce pro ně vyhrát

21. srpna 2017, 16:00

Robert Rampa

Pro svou fyzickou zdatnost si Ryana Reavese doteď sedm let vážili v St. Louis. Od nové sezony bude chránit spoluhráče ve zlato-černém dresu Pittsburghu Penguins. Současní šampioni o Reavese stáli tak moc, že byli ochotni vzdát se prvního kola draftu. Za hráče, jehož průměrný čas na ledě je devět minut, třináct bodů z minulé sezony je pro něj maximem a často prosedí více než 100 minut na trestné lavici. Přitom nejtrestanějším hráčem Pittsburghu je Malkin s „pouhými“ 77 minutami.

Právě pro svou fyzickou hru se společně s druhým kolem draftu stěhuje k Penguins. Ti na opačnou stranu poslali první kolo draftu a 23letého útočníka Oskara Sundqvista. „Už mě unavuje, jak nás soupeři bijí zápas co zápas,“ komentoval výměnu generální manažer Penguins Jim Rutherford. S příchodem Reavese by se to právě mělo změnit. I s ohledem na Crosbyho šetrné zdraví, Reavesův hlavní úkol bude chránit hvězdy týmu.

První zápas sezony bude paradoxně proti jeho bývalým spoluhráčům ze St. Louis. „Jakmile bude puk ve hře, všichni hráči s modrou notou na dresu by měli mít hlavy nahoře,“ ukazuje Reaves, že svou úlohu bere vážně. „Jdete od hraní s Tarasenkem a Steenem ke hraní s Crosbym, Malkinem a nadějným klukem Guentzelem. Jsem hodně nadšený. A velmi poctěný, že tým, který poslední dva roky vyhrál, mě chtěl a kvůli mně tu výměnu uskutečnil. Chci pomoct vyhrát i potřetí,“ netají ambice Reaves.

„Některé trejdy vzniknou kvůli platovému stropu, někdy se tým pouze zbavuje hráče. V mém případě mám ale pocit, že mě ten tým opravdu chtěl. Že cítili, že mě potřebují v sestavě. Už jsem si dokonce s Crosbym a dalšími kluky volal a psal,“ říká Reaves, který už teď trénuje na novou sezonu. A přiznává, že zpracovat výměnu nebylo nijak jednoduché. „Žijete na jednom místě sedm let, máte tu kamarády, kořeny, získáte fanoušky. To jsou ty těžké věci na opouštění organizace.“

„Někdo mi dokonce řekl, že mi černo-zlatá nesluší. Ale všichni zapomínají, že ve WHL jsem hrál za Wheat Kings, kteří právě tyhle barvy nosí a myslím, že jsem v nich vypadal docela dobře,“ směje se Reaves. Zároveň dodává, že neví, co čekat od první zápasové noci. Pittsburgh totiž bude vyvěšovat banner připomínající další vítězný rok. „Jenomže já jsem součástí toho vítězného týmu nebyl. Naopak jsem bojoval za kluky, proti kterým tu noc budu k hrát. Na rozbruslení to bude asi dost divné,“ uzavírá Reaves.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.