bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S Ekmanem-Larssonem se obchodovat nebude, Arizona ho vyměnit nehodlá

22. února 2018, 14:12

Petr Sumbal

Budoucnost švédského ofenzivního obránce Olivera Ekmana-Larssona by měla zůstat i nadále spjata z organizací Arizona Coyotes. Stejně jako v posledních letech i letos má Arizona do play-off dveře dávno zavřené, a tak se spekuluje o možné Švédově výměně. To se však nejspíš nestane. „Nenaslouchám žádným nabídkám ohledně Olivera Ekmana-Larssona,“ prohlásil generální manažer Coyotes John Chayka.

Přestupové okno se v NHL uzavírá už v pondělí. Do té doby ještě mají všechny týmy možnost posílit své soupisky pro boje o play-off. Ta mužstva, která už naopak na účast ve vyřazovacích bojích šanci nemají, se některých svých hráčů mohou zbavit třeba výměnou za výhodné volby na draftu.

Příkladem týmu, kterého se boje o Stanley Cup týkat nebudou, je také Arizona, a tak se spekuluje o možných odchodech jejích hráčů. Klub už vyměnil útočníka Tobiase Riedera a brankáře Scotta Wedgewooda. Velký zájem by mezi ostatními kluby byl také o tvořivého obránce Olivera Ekmana-Larssona, kterému v létě končí smlouva. Jenže Arizona nechce o výměně svého klenotu ani slyšet. A to i přesto, že v létě se Švéd stane nechráněným volným hráčem, a bude si tedy moci vybírat z nabídek všech klubů.

„Nenaslouchám žádným nabídkám ohledně Olivera Ekmana-Larssona, stejně jako teď neřeším ani snahy jeho agenta o prodloužení smlouvy,“ prohlásil generální manažer Arizony John Chayka. K jednání o nové smlouvě se ale jistě časem dostane. Jeho následující slova dokazují. že ve švédském obránci vidí základní stavební kámen mladého týmu.

„Oliver odvádí skvělou práci. Má sezonu trochu nahoru dolů, ale většinu času byl nahoře. Jsem ohromen, jak se jeho hra stále vyvíjí. Myslím, že mu sedí styl trenéra Ricka Tochceta a systém, kterým se snažíme hrát,“ pochválil Chajka klíčového muže svého mužstva.

Ekman-Larsson každopádně neprožívá svou nejlepší sezonu. Tu zažil před dvěma lety, kdy nasbíral celkem 55 bodů a vstřelil 21 gólů. V současném ročníku má zatím bodů 29 a nastřílel jen osm branek. Největší stín na současnou sezonu Ekmana-Larssona však vrhá jeho statistika účasti na ledě. Se zápornými 36 body je Švéd nejhorší v celé NHL.

Chajka ovšem talentovanému švédskému obránci stále věří. „Má jedno z nejlepších ovládání puku a zdobí ho skvělý přehled. To jsou jeho silné stránky,“ hodnotí nejmladší generální manažer v NHL. „Na jeho hře vidím, že se stále zlepšuje a myslím si, že právě teď můžeme sledovat nejlepšího Olivera Ekmana-Larssona, který tu kdy byl.“

V letních měsících každopádně čekají Chajku pořádně těžká vyjednávání, jestli bude chtít ambiciózního obránce v jednom z nejhorších týmů NHL udržet.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.