bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S Voráčkem je velká zábava, líčí Kukan. Jaký vidí největší rozdíl mezi NHL a MS?

24. května 2022, 8:50

Milan Huppert

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Dean Kukan působí už sedm sezon za mořem, kde obléká dres Columbusu. Po konci Modrokabátníků v základní části dorazil obránce posílit Švýcarsko na světový šampionát. Jaký vidí rozdíl mezi NHL a MS? A co říká na českého spoluhráče Jakuba Voráčka?

Osmadvacetiletý zadák zaznamenal v letošní sezoně kanadsko-americké soutěže 11 bodů ve 41 zápasech, ke třem gólům přidal osm asistencí. Jeho Columbus do play off nepronikl, za Washingtonem zaostal o propastných 19 bodů.

Po konci sezony v USA se Kukan rozhodl přijmout pozvánku Patricka Fischera a ročník si prodloužit na světovém šampionátu. A Švýcarům se i s jeho přičiněním daří skvěle, hokejisté ze „země helvétského kříže“ v šesti zápasech neztratili jediný bod.

„Vyhráli jsme všech šest utkání, takže nálada v týmu je skvělá. Už se těšíme na další utkání,“ prohlásil Kukan bezprostředně po vítězství Švýcarska 5:2 nad Francií.

Obránce, jenž na turnaji nasbíral už pět kanadských bodů, se při střetnutí proti Francii postavil spoluhráči ze zámoří Alexandreovi Texierovi.

„V průběhu turnaje jsme se párkrát potkali na hotelu. Je to velmi dobrý hráč, jak jste mohli vidět. Bylo fajn se s ním znovu potkat na ledě.“

Řeč padla také na českého spoluhráče Jakuba Voráčka, s nímž Dean Kukan od letošní sezony sdílí jednu kabinu. „Jakub je opravdu dobrý hráč. Skvěle tvoří hru, a i v kabině je s ním velká sranda.“

Jaké vnímá Kukan rozdíly mezi utkáními v NHL a na MS? „Evropská kluziště jsou širší, takže je zde větší prostor pro kombinaci a přijde mi, že se zde nehraje tolik do těla jako v zámoří. To ovšem nic nemění na faktu, že mistrovství světa nabízí řady velmi kvalitních zápasů,“ prohlásil osmadvacetiletý bek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.