bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Samsonov nebo Murray? V Torontu řeší rébus před play-off!

23. března 2023, 17:58

Viktor Pavlovec

Vyřazovací boje už klepou na dveře a Maple Leafs již usilovně přemýšlí nad tím, jak zlomit ukrutné prokletí a konečně přejít přes strašáka jménem první kolo. Velkým tématem je výběr maskovaného muže, se kterým kanadský celek vyrukuje do prvního zápasu.

V kanadské metropoli už fanoušci vyřazovací boje netrpělivě vyhlíží, jelikož generální manažer letos vsadil vše na jednu kartu. Aby také ne! Kyle Dubas má nůž na krku a úspěch se očekává jako nikdy dřív. Další vypadnutí v prvním kole, které je s přihlédnutí k minulým play-off Torontu zřejmě souzeno, už by jej velmi pravděpodobně stálo místo.

A tak se nabízí otázka, co letos udělat lépe, aby to konečně vyšlo? Neznámou je zatím pozice startujícího gólmana. Trenér Toronta totiž v závěru sezony točí oba své maskované muže, aby nevypadli ze zápasového rytmu a jeden mohl za druhého zaskočit v případě nenadálého zranění.

Post startujícího brankáře zřejmě připadne ruskému gólmanovi. Ilja Samsonov letos odchytal 35 duelů, z nichž má úspěšnost 91,7 %. Naposledy ovšem schytal tvrdý direkt od Ostrovanů. V jeho neprospěch hrají zkušenosti z play-off. V NHL ve vyřazovací části startoval za Washington pouze osmkrát.

Matta Murrayho letos hodně trápila zranění, kvůli kterým dvakrát na delší čas vypadl. Stihl odchytat 23 klání a jeho statistika úspěšnosti zákroků z těchto bitev je 90,5 %. V porovnání těchto čísel tedy jasně vítězí Samsonov. Murray je ovšem oproti svému kolegovi ve vyřazovací fázi ostříleným mazákem. Dvakrát dovedl Tučňáky k poháru, ale v posledních letech se začalo o jeho formě řádně pochybovat. V nedávných utkáních navíc nepředvedl nejjistější výkony, a kromě zápasu s Ottawou se spíše hledal. Lodivod střídačky Toronta však svému maskovanému muži věří. 

„Jedna věc, kterou o Mattu Murraym vím, je to, že je neochvějný a extrémně sebevědomý“ řekl trenér Maple Leafs Sheldon Keefe.

Záleží tedy na trenérech, jestli vsadí na lepší formu, či se přikloní ke zkušenostem. Zatím to vypadá, že by bylo nejrozumnější svěřit pozici gólmana číslo jedna šestadvacetiletému Rusovi. Oba brankáři se nicméně zatím střídají a Murray má ještě krapet času, aby zamotal trenérskému štábu hlavu. Zatím je však pouze stínem brankáře, který zvedl nad hlavu dvakrát Stanley Cup. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.