bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Se zápasy NHL se roztrhne pytel. V noci na pátek se bude hrát na třinácti stadionech!

17. listopadu 2022, 19:57

Viktor Pavlovec

Nejprestižnější hokejová soutěž světa dnes večer nabídne opravdové lahůdky. V 1:00 se bude úvodní buly vhazovat na šesti kluzištích. Další bitvy budou následovat ve dvě hodiny ráno. Kdo bude chtít s maratonem NHL pokračovat, čekají na něj klání ve 4:00 a 4:30. Na začátek malá ochutnávka. Černou sérii budou chtít zažehnat Vegas, naopak Blues mohou dál stoupat tabulkou.

České fanoušky bude jistě zajímat střetnutí Medvědů s Letci. Parta okolo kanonýra Davida Pastrňáka bude útočit už na pátou výhru v řadě. Potřebují totiž udržet svou první pozici ve Východní konferenci před New Jersey. Flyers naopak potřebují prolomit špatnou bilanci v posledních kláních. Neporadili si totiž ani s oslabenými Blue Jackets. Na obou stranách barikády by mělo být české zastoupení a v kádru Bostonu navíc výrazné.

Bitvu gigantů uvidí PNC Arena, kde domácí Hurricanes přivítají Laviny. Avalanche se s Carolinou utkali již třináctého listopadu a dokázali svého soupeře přehrát poměrem 4:1. Hurikáni budou chtít ustálit své nevyrovnané výkony z posledních dní. Colorado v bitvě s lepšícími se Blues ukončilo svou vítěznou sérii. Laviny budou stále postrádat Gabriela Landeskoga a Valerije Ničuškina. Carolině chybí Teuvo Teräväinen a Frederik Andersen.

Zraněními sužovaní Blue Jackets změří síly s Montrealem. Už tak oslabený kádr přišel i o Elvise Merzlikinse. Zranění si přivodil i Jake Bean. Modrokabátníci už tak postrádají své hvězdy jako třeba Zacha Werenskiho nebo Patrika Laineho. Tým tedy spíše připomíná lazaret. Canadiens právě skončila vítězná série, když nedokázali zastavit rozjeté Devils.

Florida střídá výhry s prohrami a potřebuje konečně ustálit své výkony a zařadit se k lídrům soutěže. Stars stíhají Los Angeles a Las Vegas na čele konference. Dallas v přestřelce padl v Tampě, ale stále si drží dobrou bilanci, i když střetnutí se Žraloky a Winnipegem nedopadla nejlépe. Panteři drží divokou kartu, ale musí si ji uhájit před dotírajícími Rudými křídly. 

Tampa Bay přivítá lepšící se Plameny. Přestože mají Blesky i Flames v současné době na kontě dvě výhry, sezona se zatím nevyvíjí ideálně podle představ. Oba celky totiž drží pozice, na kterých musí odvracet útoky soupeřů, aby nespadly mimo divokou kartu. Zatímco Tampu ohrožují Red Wings a Canadiens. Flames si v Pacifické divizi musejí krýt záda před nadějnými výkony San Jose.

Hvězdné Toronto se utká s válcem jménem New Jersey. Maple Leafs tedy čeká po dvou výhrách těžká zkouška. Konečně se vrátil Matt Murray, který doléčil své zranění a měl by být k dispozici i pro následující zápas. Naopak Ilja Samsonov je stále na marodce. Ďáblové zaokrouhlili svou vítěznou sérii na magickou desítku a stíhají Boston na čele Východní konference.

Následující kvarteto klání startuje ve 2:00. Zahájí ji měření sil mezi Minnesotou a Tučňáky. Wild začínají ztrácet kontakt s postupujícími pozicemi. Nyní mají navíc na kontě tři prohry. Pittsburgh zatím nestíhá a v Metropolitní divizi se propadl až ke Columbusu. Navíc konkurence nezahálí a jde mílovými kroky nahoru. 

Predátoři zvládli důležitý souboj s Wild a udrželi se v konkurenci týmů soupeřících o play-off. Jejich následující soupeř, kterým jsou Islanders, má momentálně výbornou formu a drží se v Metropolitní divizi za úchvatně hrajícími Ďábly. Podaří se stárnoucím Predators zůstat ve hře a pohlídat si kontakt s lídry Centrální divize?

Blues budou chtít získat již pátý skalp v řadě a proti trápícím se Capitals je ideální příležitost. Washington se zatím vůbec nemůže chytit vítězné vlny a podobně jako Tučňáky jej trápí stárnoucí jádro týmu, které už má problém držet krok s konkurencí. Navíc se potýkají s rozsáhlou marodkou. St. Louis naopak konečně stoupá tabulkou a zažehnalo špatný start.

Winnipeg po zaváhání s Flames znovu zabral se Seattlem a dál pronásleduje trojici lídrů Západní konference. Jets stále postrádají zraněného Nikolaje Ehlerse, ale ani to jim nebrání v porážení svých konkurentů. Jejich nadcházejícím soupeřem budou zatím spící Ducks. Ti si sice připsali skalp Red Wings, ale stále jsou beznadějně poslední v Západní konferenci.

Přesouváme se do času 4:00. Seattle čeká klání s Jezdci. Rangers zatím drží divokou kartu, ale musejí si hlídat své konkurenty z Metropolitní divize, kteří sice zatím nemají formu, ale bodová ztráta není zatím tak vysoká. New York zatím od ostatních celků nemusí řešit zranění. Krakeni hrají nad rámec očekávaných možností a brousí si zuby na první účast ve vyřazovací části.  

Knights mají ideální příležitost k tomu, aby složili reparát za nepovedenou dvojici duelů. Proti nim bude totiž stát Arizona, která však dokáže pořádně kousat a zaskočit i papírově silnějšího soupeře. Teď však dvakrát prohrála. Náskok Vegas na čele se začíná smrskávat a Kings se s Dallasem mílovými kroky blíží. 

Poslední úvodní vhazování padne ve 4:30. San Jose potřebuje udržet svou linii vítězství a dále bojovat o postup, jelikož tým má jednu z posledních šancí něco dokázat. Naopak Detroit musí po čtyřech kláních konečně zabrat. Po několikáté totiž nedokázal porazit své soky a propadl se mimo postupové pozice.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.