bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seattle čeká další těžká bitva na floridském poloostrově. Připíše si Jarry další nulu?

27. listopadu 2021, 19:27

Tomáš Němčík

Fanoušci kanadsko-americké NHL se mohou těšit na další velkou porci zápasů. Úvodní buly bude vhozeno na devíti stadionech, které dnes v noci ožijí. Hned od půlnoci se bude hrát na Floridě, která se po utkání proti Krakenům může vyšvihnout na první příčku celé ligy.

Úvodní duel nočního programu má papírově vcelku jasného favorita. Zatímco Panteři si v úvodu sezóny připisují pravidelně vítězství, tak Krakeni se do NHL prozatím nezačlenili podle svých představ. Po dvaceti zápasech má tým pod taktovkou Davea Hakstola pouhých třináct bodů, jeho dnešní soupeř už je na jednatřiceti bodech.

Naprosto nevídané výkony předvádí v posledních dnech Tristan Jarry. Šestadvacetiletý gólman Pens si v posledních pěti zápasech připsal hned tři čistá konta a ve dvou případech za svá záda pustil jen jeden kotouč, což v řeči čísel znamená úspěšnost zákroků těsně pod 99 %. Mike Sullivan zatím neprozradil, kdo se proti Montrealu v bráně představí, ale je velmi pravděpodobné, že se po sedmizápasové pauze mezi tyče postaví Casey DeSmith. Parta okolo Sidneyho Crosbyho bude pomýšlet na šestou výhru v řadě.

Naopak druhý nejlepší gólman v procentuální úspěšnosti zákroků (z brankářů, kteří mají alespoň 50 % startů svých týmů) se do brány postaví určitě. Jacob Markström bude čelit střelcům Winnipegu, kterým se v nedávných zápasech moc nedařilo. V posledních pěti utkáních překonali gólmany soupeřů jen pětkrát, což Jets logicky přineslo propad tabulkou.

Je jisté, že jedna série proher dnes skončí. O čem že je řeč? Los Angeles se nedávno vezlo na vítězné vlně, avšak nyní už jejich šňůra proher čítá pět korálků. Soupeřem budou hokejisté Ottawy, kteří prohráli čtyřikrát za sebou. Senátoři jsou s devíti body nejhorším celkem celé ligy.

Když pomineme minulé utkání, tak v poslední době byla hodně propustná obrana Sabres. Ta před vítězstvím v poměru 4:1 nad Canadiens dovolila soupeřům skórovat ve čtyřech zápasech hned dvaadvacetkrát. Navážou svěřenci Dona Granata na zodpovědný výkon, nebo se situace vrátí do starých kolejí? Prověří je družina Red Wings v čele s produktivními mladíky.

00:00 Florida Panthers – Seattle Kraken

01:00 Detroit Red Wings – Buffalo Sabres

01:00 Los Angeles Kings – Ottawa Senators

01:00 Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

01:00 Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers

02:00 Arizona Coyotes – Dallas Stars

02:00 St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets

03:00 Colorado Avalanche – Nashville Predators

04:00 Calgary Flames – Winnipeg Jets

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.