bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm, měli tam sedm zk...ených hráčů! Trotz vybouchl na střídačce po Palátově gólu

17. června 2021, 14:00

Tomáš Zatloukal

Řval z plných plic. A rozhodně nevolil slovník vatikánského diplomata. Barrymu Trotzovi během druhého mače proti Tampě hnuli pánové v pruhovaném pěkně žlučí. To když přehlédli, že při trefě českého útočníka Ondřeje Paláta hráli Bolts v sedmi (!). Zkušený kouč se na střídačce newyorských Ostrovanů vztekal marně, jeho rozčílení nemohlo změnit verdikt arbitrů. Nešlo přitom o jedinou donebevolající chybu ze strany rozhodčích.

Pojďme pěkně po pořádku.

První kardinální minelu předvedli sudí, když za stavu 1:0 pro domácí vyloučili Braydena Pointa. K obrovskému údivu tribun i samotného kanonýra. Marně ukazoval na kostku nad ledem, že se po krosčeku od Adama Pelecha těžko mohl vyhnout ruskému brankáři Semjonu Varlamovovi.

Varlamova nahradil v kleci krajan Ilja Sorokin a poté začala přesilovka Ostrovanů. Newyorské komando ji využilo bleskově a Point se vracel z trestné lavice hodně hořký.

Druhé zásadní pochybení od rozhodčích přišlo u Palátova gólu na 2:1. Domácí měli skutečně v tu chvíli na ledové ploše sedm plejerů, byť jeden z nich právě střídal a byl jen pár "čísel" od mantinelu. Za zbylých šest se ovšem mělo jednoznačně vylučovat.

K udělení dvouminutového trestu pro Tampu nedošlo, místo toho slavil Palát svou třetí branku v letošním play-off. Krutou křivdu Trotz neunesl a vybouchl: "Sedm! Vždyť tam měli sedm zk...ených hráčů," řval na sudí a komentátoři mu dávali za pravdu.

Poté nicméně podotkli trefnou poznámku: "Jako by hokejoví bohové tak trochu srovnali skóre." Ano, oba kluby byly od mužů v pruhovaném jednou poškozeny. Zásadně. V situaci, co skončila inkasovaným gólem.

Trotz se samozřejmě na věc díval zcela jinou optikou. Neřešil, co se stalo před Palátovým gólem. I dlouho po prohraném zápase uznávaného trenéra kontroverzní moment štval. "I vy víte, že měli na kluzišti moc hokejistů. Sedm! Jsem z toho zklamaný," povídal novinářům.

Série je srovnaná na 1:1 a přesouvá se na Long Island. Kdo se v partii číslo 3 přiblíží postupu do finále Stanley Cupu?.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.