bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šestnáct sezon a dost. Úspěšná kariéra Radima Vrbaty v NHL je u konce

8. dubna 2018, 10:30

Jiří Sameš

Radim Vrbata oznámil po dnešním utkání Floridy s Buffalem Sabres konec své kariéry v NHL. Šestatřicetiletý křídelní útočník odehrál v nejlepší hokejové lize světa 1057 zápasů, ve kterých si za 284 branek a 339 nahrávek připsal celkem 623 kanadských bodů.

„Myslím, že jsem se rozhodl už před sezonou,“ sdělil novinářům po utkání s Buffalem Sabres. „Máme tři syny, tomu nejstaršímu je devět. Je ve věku, kdy se potřebuje vrátit zpět do Česka, aby pochytil jazyk, školu a vše ostatní,“ pokračoval.

Vrbata byl draftován Coloradem Avalanche v roce 1999 v sedmém kole jako celkově dvě stě dvanáctý. V NHL působil celkem v sedmi klubech. Kromě Avs oblékal dres Caroliny Hurricanes, Chicaga Blackhawks, Arizony (Phoenixu) Coyotes, Tampy Bay Lightning, Vancouveru Canucks a Floridy Panthers.

„V létě mi navíc bude sedmatřicet. Postupně jak hrajete, uvědomujete si, jak je hra rychlejší a rychlejší. Musíte nechat hrát ty mladší. Pamatuju si, když mi bylo dvacet a viděl jsem hrát hráče, kterým bylo třicet. Také jsem je trochu tlačil,“ doplnil ještě Vrbata.

Odchovanec Mladé Boleslavi je juniorským a seniorským mistrem světa. V době výluky NHL (2004/2005) oblékal dres Bílých Tygrů Liberec. V české extralize hrál ještě v sezoně 2008/2009 po neúspěšném angažmá v Tampě. Kromě Liberce hájil i barvy rodné Mladé Boleslavi.

Díky včerejšímu vítězství Philadelphie Flyers nad New Yorkem Rangers přišli Panthers o tu poslední naději na postup do play-off. Floridu ještě čeká v noci na zítřek odložený duel na ledě Bostonu Bruins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.