bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Silfverberg se upsal Anaheimu na další sezónu

2. září 2014, 14:00

Jan Šlapáček

Na listině chráněných volných hráčů Anaheimu zůstalo jediné jméno. Stalo se tak poté, co se generální manažer Bob Murray dohodl na smlouvě s Jakobem Silfverbergem. Švédský útočník si v příští sezóně vydělá 850 tisíc dolarů.

Rodáka z Gävle objevila pro NHL Ottawa, která ho v roce 2009 draftovala ve druhém kole. Když si o tři roky později poprvé zahrál v NHL (premiérový start absolvoval během play off, teprve po prázdninách a následné výluce se představil také v utkání základní části), měl už ve sbírce švédský titul s Brynäsem doplněný individuálními oceněními pro nejlepšího hráče sezóny i vyřazovacích bojů.

Senátoři ho nasadili do všech 48 zápasů zkráceného ročníku, v nichž nasbíral devatenáct bodů. Předvedenými výkony narostla jeho cena natolik, že si ho Anaheim vyžádal jako součást balíčku při loňské výměně Bobbyho Ryana. Spolu se Silfverbergem se tehdy stěhoval ještě Stefan Noesen a volba v prvním kole draftu.

„V jakémkoliv zápase Ottawy, co jsem viděl – a že jich pár bylo – jsem Silfverbergovo jméno vnímal pozitivně. Je to oboustranný hráč použitelný na obou koncích kluziště. Přirozený bruslař s dobrou střelou,“ hodnotil v předsezónním kempu novou tvář v sestavě trenér Kačerů Bruce Boudreau.

Třiadvacetiletého křídelníka nakonec využil v 52 zápasech, o další starty připravilo švédského olympionika zranění ruky. Pokud jde o Silfverbergův příspěvek do statistik, byl hodně podobný tomu, jenž složil ve své nováčkovské sezóně – deset branek a třináct asistencí.

Posledním hokejistou, s nímž se ještě Ducks nedohodli na novém kontraktu, je další útočník Devante Smith-Pelly. Rovněž jemu nedávno vypršela nováčkovská smlouva.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.