bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Škatulata v NHL! Trenéra našli Capitals, kouče měnili i Predators

31. května 2023, 7:00

David Zlomek

Zatímco hledání trenéra Washingtonu probíhalo nějakou dobu, v Nashvillu to byla střela z čistého nebe. Vyhození Johna Hynese se sice předpokládalo, nicméně přišlo bez většího avíza. Nahradit ho má asistent z New Jersey.

Washington pojal hledání trenéra velmi široce. Ve hře bylo několik jmen, nakonec ale vyhrálo jedno neokoukané. Spencer Carbery nahradil Petera Laviolettea a bude poprvé trénovat v NHL. Dvě sezóny působil jako asistent v Torontu, předchozí tři sezóny trénoval farmu Capitals.

„Je to obrovská čest a privilegium být jmenován hlavním trenérem Washingtonu Capitals,“ řekl Carbery. „Chtěl bych poděkovat organizaci Capitals, že mi poskytla příležitost vést tento tým. Těším se na práci s touto skupinou talentovaných hráčů a na budování vítězné kultury. Chtěl bych také poděkovat organizaci Toronto Maple Leafs za veškerou podporu v uplynulých dvou letech a popřát jim vše nejlepší do budoucna.“

Carbery měl v Hershey vynikající bilanci a velmi dobrou pověst. V roce 2021 dokonce získal ocenění trenéra roku. Ve svých 39 letech byl Carbery v době svého nástupu druhým nejmladším trenérem v AHL. 

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme Spencera jmenovat naším novým hlavním trenérem,“ uvedl generální manažer Capitals Brian MacLellan. „Spencer je jedním z nejlepších mladých trenérů, který dosáhl úspěchů na všech úrovních, na kterých trénoval. Cítíme, že jeho vůdčí schopnosti, komunikační dovednosti, schopnost rozvíjet hráče a znalost naší organizace budou obrovským přínosem.“

Živo bylo i v Nashvillu. Podle Kevina Weekese, analytika ESPN a NHL, se v týmu Nashville Predators chystá změna trenéra. Propuštěn bude John Hynes, kterého nahradí bývalý hráč, jenž vstřelil historicky první gól klubu.

Bývalý útočník Andrew Brunette, kterého si Predators vyžádali z Washingtonu v rozšiřovacím draftu NHL v roce 1998, bude totiž podle zpráv novým trenérem. 

Brunette ukončil profesionální hokejovou kariéru v roce 2013. Po ukončení kariéry byl Brunette najat jako asistent trenéra a asistent generálního manažera v Minnesotě. V roce 2019 ho angažovala Florida jako asistenta trenéra. Naposledy působil v New Jersey ve stejné pozici.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.