bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smůla pokračuje! Bertuzzi musel na operaci, na led se vrátí až v lednu

3. prosince 2022, 10:03

Jan Vojkůvka

Není moc hokejistů, kteří by měli v této sezoně tolik smůly jako Tyler Bertuzzi. Sedmadvacetiletý útočník Detroitu, jenž v této sezoně odehrál zatím pouze devět zápasů s bilancí 1+3, musel v pátek podstoupit operaci levé ruky a čeká ho další nedobrovolný odpočinek. Doba absence se odhaduje na šest týdnů.

Rodák ze Sudbury prožil v minulém ročníku životní sezonu. V 68 zápasech zaznamenal 30 branek, k nimž přidal 32 nahrávek, a stal se jednou z hlavních tváří nově vybudovaného kádru, který by měl v letech následujících opět patřit do špičky celé NHL.

S ohledem na výkony z minulé sezony panovala velká očekávání, jestli na to dokáže navázat i v ročníku novém. Prozatím však Bertuzziho provází obrovská smůla, která jej de facto eliminuje z nějakého honu za osobními rekordy v produktivitě. 

Jako by nestačilo, že kvůli nespecifikovanému zranění vynechal většinu tréninkového kempu, tak hned ve druhém utkání nové sezony proti New Jersey přišla zlomenina pravé ruky. Důvodem tehdy byla zblokovaná střela, která ho vyřadila na měsíc ze hry.

A zásah pukem hraje hlavní roli i v jeho dalším zranění...

Tentokrát Bertuzzi v utkání proti Buffalu zaujal clonu před brankou soupeře, ale schytal ránu od spoluhráče Bena Chiarota, pro změnu do levé ruky. Výsledkem je již zmíněná operace, kterou musel v pátek podstoupit. 

Sedmadvacetiletý útočník si tak prochází pouhý měsíc a půl od zranění pravé ruky také zraněním levé ruky, a tomu se říká opravdu velká smůla. Podle trenéra Dereka Lalondeho by měl Bertuzzi scházet svému týmu zhruba šest týdnů, návrat se tedy očekává v polovině ledna.

Pro Detroit je v této sezoně široká marodka už tak trochu specifická. Kromě toho, že ze hry je na dobu neurčitou Jakub Vrána, tak ještě minimálně měsíc bude chybět Filip Zadina, další dva měsíce si vyžádá léčba zápěstí u Matta Luffa, neznámá je délka absence u Marka Pysyka a ještě nějaký čas si vyžádá rekonvalescence Robbyho Fabbriho. A to nehovoříme o krátkých absencích, kterých Detroit měl a také nyní má požehnaně. 

Přesto jsou Red Wings zatím příjemným překvapením této sezony. Organizace, která pomalu finišuje svou přestavbu, sice prohrála dva poslední zápasy, ale v Atlantické divizi se drží na čtvrtém místě. Po šesti letech, kdy Red Wings v play-off scházeli, jejich výkony naznačují, že tato černá série by mohla konečně skončit. Na prozatimních úspěších týmu mají velký podíl i Dominik Kubalík s Filipem Hronkem, kteří patří k nejproduktivnějším hráčům Detroitu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.