bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šok v Dallasu. Klingberg zažádal o výměnu

8. ledna 2022, 10:59

David Zlomek

Fanoušci Dallasu v letošní sezoně moc jásat nemohou. Jejich tým se ne a ne vymanit ze špatného tabulkového postavení, po většinu ročníku jejich miláčci střídali výhry s prohrami. Teď sice Stars porazili silnou Minnesotu i Floridu, radost však zkazil John Klingberg. Ten údajně požádal o odchod z týmu.

Důvod je jednoduchý. Klingberg se totiž se svým stávajícím celkem nemůže dohodnout na nové smlouvě. 

Jednání o prodloužení spolupráce se rozjela už před současnou sezonou, rokování pak pokračovalo až do října. Obě strany se dohodly na osmiletém paktu, nicméně platové představy se výrazně rozcházely.

Od té doby se údajně nejedná a Klingberg toho má očividně dost. Dnes v noci totiž vyšla na povrch informace o tom, že švédský bek požádal o výměnu. Dle novináře Davida Pagnotty se nejedná o žhavou novinku, touhu odejít údajně Klingberg vyjádřil krátce poté, co Dallas nepřistoupil na jeho platové požadavky.

Bude zajímavé sledovat, jak bude tato sága pokračovat. Dallas totiž není nucen ho měnit – stále je ve hře o play off a v zamotané Centrální divizi se může stát úplně všechno.

Klidně se tak může stát, že se generální manažer Stars Jim Nill rozhodne si skvěle vybaveného beka ponechat i s tím rizikem, že v létě jako volný hráč odejde úplně bez náhrady.

Pochopitelně se ale může stát i opak a s blížící se uzávěrkou přestupů se Nillovi začnou ozývat možní zájemci, které by zajímala potřebná protihodnota. Tak výjimečné zboží se totiž na přestupovém bloku objeví málokdy.

Už v létě se dalo odhadnout, že smlouvání s Klingbergem bude těžký oříšek. 

Pokud si totiž vzpomínáte, uplynulé léto se stalo doslova žněmi pro obránce, kteří si sáhli na opravdu pohádkové smlouvy. Většina z nich (Jones, Fox, Nurse a další) dosáhla na maximální délku kontraktu a plat pohybující se v rozmezí osmi až devíti milionů dolarů ročně.

Dá se tak předpokládat, že přesně do těchto teritorií mířil i Klingberg. Dallas o tom však nechtěl ani slyšet, a tak je více než pravděpodobné, že o svého hvězdného beka přijde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.