bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šokující minela, Fleury potopil Vegas! Daroval gól Andersonovi, pak vzteky máchal holí

19. června 2021, 14:00

Tomáš Zatloukal

Zlatí rytíři sebejistě mířili za vítězstvím. Do konce třetí třetiny zbývaly pouhé dvě minuty, komentátor Pierre McGuire zrovna pochválil Fleuryho práci holí. Jen o pár sekund později lovil hvězdný gólman puk ze sítě, šestatřicetiletý veterán chyboval při rutinním výjezdu za branku a daroval gól Joshi Andersonovi. 2:2. Marc-André Fleury se poté už mohl jen vzteky ohánět hokejkou, osudové zaváhání už nešlo vrátit. "Celý rok nás drží, tohle byla ojedinělá hrubka. Smolný odraz, s nímž nic nenaděláte," zastal se populárního "Flowera" kapitán Mark Stone.

Vegas nakonec prakticky vyhraný zápas ztratilo.

V prodloužení dokonal zmar Golden Knights opět Anderson, Montreal se tak senzačně ujal vedení v semifinálové sérii. Přitom po většinu večera byli Canadiens pod tlakem, na střely prohráli 45 ku 27.

"Fleuryho chyba se na nás podepsala. Těžko se po takových momentech vracíte do utkání, padne na vás deka. Nehráli jsme v prodloužení vyloženě mizerně, ale projevilo se to," povídal kouč Peter DeBoer.

Řekl to na rovinu, neschovával se za fráze. Kanadský brankář prostě Vegas potopil. A vyplavil hokejovým fanouškům vzpomínku na rok 2014. Tehdy se v play-off obdobným zkratem v samotném závěru třetí periody podepsal pod gól Columbusu.

Vzpomínáte? Pittsburgh už už sahal po vítězství. Pak ovšem Fleury vyjel za klec Tučňáků, aby zpracoval nahozený kotouč. Vůbec se mu to nepovedlo a byla z toho trefa pro Brandona Dubinskyho.

I tehdy Fleuryho minela vyústila ve vyrovnání a následný triumf nabuzeného protivníka. V prodloužení, jak jinak.

Mimochodem, právě od Modrokabátníků Anderson do Montrealu přišel. Dlouho výkonnostně zůstával za očekáváním, teď je za hrdinu.

Fleury nebyl jediným smolařem ve třetím semifinále. Ve druhé třetině naservíroval puk Nicolasi Royovi velezkušený útočník Eric Staal. U krátkého mantinelu nejspíš chtěl přihrát Jeffu Petrymu, jenže záměr mu nevyšel.

Kanadský forvard nechtěně našel Roye, jemuž se bleskovým zakončením podařilo překonat Careyho Price. Úsměvné je, že Fleury se Staalem jsou jedničkou a dvojkou draftu roku 2003. Teď oba šampiony spojuje i méně lichotivý fakt. I takové příběhy píše NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.