bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

St. Louis zvládlo další těžkou venkovní prověrku. Mezi střelce se poprvé v sezoně zapsal i Tarasenko

21. října 2021, 17:52

Daniel Fekets

Lepší start do sezony si Blues nemohli ani vysnít. Přestože je hned v úvodu nečekalo nic jednoduchého, z arén Colorada, Arizony i Vegas si odvezli maximální počet bodů. Silní jsou především v ofenzívě. Ve třech odehraných duelech nastříleli hned 15 branek.

V roli favorita se tým kouče Craiga Berubeho ocitl pouze v Arizoně, kde zcela po zásluze zvítězil 7:4. Daleko překvapivější byl skalp loňského držitele Prezidentovy trofeje z Colorada, zadařilo se i v noci ze středy na čtvrtek v Las Vegas.

Utkání s Golden Knights ale pro Blues nezačalo moc dobře. Domácí poslal do vedení už v 9. minutě William Karlsson. Krátce po startu druhé periody se ovšem poprvé v barvách svého nového zaměstnavatele trefil Brandon Saad, jenž dorazil akci Davida Perrona.

Na stranu St. Louis překlopil skóre až ve třetí třetině dobře hrající Vladimir Tarasenko, jenž se do listiny střelců zapsal poprvé v sezoně. Ruský křídelník si od brankáře Jordana Binningtona, který v utkání kryl 42 střel soupeře, vysloužil pochvalu: „Pracuje velmi tvrdě, odměnou mu byl vstřelený gól. Je to neskutečně kvalitní útočník, který nám pomáhá už několik let.”

Právě Tarasenko byl v létě snad nejvíce propíraným mužem na soupisce Blues. Přes svého agenta požádal o výměnu, ale ta se zatím nekoná. Trenér Berube před sezonou ujistil, že s hvězdným útočníkem i nadále počítá. A pokud byste čekali, že Tarasenko hodlá trucovat, tak to ani omylem. 

„Jsem tady a chci pomoct týmu co nejvíce. Začátek sezony nám vyšel nad očekávání. Teď se však těšíme na domácí prostředí. Doufáme, že fanoušci přijdou v co nejvyšším počtu,“ nechal se slyšet hokejista s číslem 91 na zádech.

V úplném závěru přidal třetí gól hostů Ivan Barbašev, tudíž celek z Missouri uhájil svou neporazitelnost. Ve městě hazardu vyhrál 3:1.

Další velkou vzpruhou pro St. Louis je, že kromě forvarda Jamese Neala se bodově prosadili už všichni hráči v poli, kteří do úvodních třech bitev zasáhli. Skvělou formu má především sedmibodový Jordan Kyrou. Průměr bodu na utkání si drží opory David Perron, Pavel Bučněvič a Ryan O'Reilly. Skvěle si vede i obránce Justin Faulk, který je v tuto chvíli druhým nejlépe bodujícím hráčem týmu.

„Je hodně důležité, že dokážeme vyhrávat zápasy i ve venkovním prostředí. Sezonu jsme sice načali výborně, ale rozhodně nechceme usnout na vavřínech,“ připomíná Binnington. 

Spokojený může být i trenér Berube: „S Vegas to bylo kvalitní utkání z obou stran. Moc si vážím toho, že jsme znovu získali všechny body.“

Teď se už ale Bluesmani chystají na sérii čtyř domácích zápasů v řadě. Dvakrát za sebou se střetnou s Los Angeles, poté opět s Coloradem a v rámci posledního říjnového dne přivítají Chicago. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.