bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stačilo 40 vteřin! Marner nepozorovaně útočí na historii

27. listopadu 2022, 11:30

David Zlomek

Jasně, hráč s formou může dát gól třeba ve třech zápasech v řadě, nicméně udržovat si skvělou výkonnost delší časový úsek? To je umění! Mitch Marner, opora Toronta, se nyní veze na vlně parádní produktivity. V noci na neděli bodoval už v šestnáctém zápase po sobě!

Na prodloužení super série mu přitom stačil opravdu okamžik. Od úvodního vhazování uplynulo čtyřicet vteřin a Marner už slavil. Branku vstřelil vskutku luxusním způsobem. Šikovně využil otřesného střídání Penguins a samostatný nájezd zakončil jako zkušený mazák.

„Jedním okem jsem se díval na jejich lavičku, protože jsem měl taky střídat. Puk se ale rychle dostal k Austonovi. Skvěle mě viděl a poslal parádní přihrávku. Nakonec jsem měl dost štěstí na to, abych zakončil úspěšně,“ popisoval celou akci skromně.

Série zápasů s alespoň jedním bodem se teď rovná číslu, které nosí na dresu. Šestnáctka je úctyhodný výkon, jenž pouze korunuje fakt, jak nepostradatelným hráčem Marner je.

„Marner je v současnosti naším velkým tahounem,“ ví dobře i trenér Maple Leafs Sheldon Keefe. „Hraje ve velké formě. Je rozdílovým hráčem.“

Když nebudeme brát v potaz vliv na tým, klíčovou roli v ofenzivě ani jeho šikovnost, čísla sama o sobě berou dech. Šestnáct zápasů, pět branek, sedmnáct asistencí, dvaadvacet bodů. Ba co víc, Marner je více než blízko k tomu, aby dorovnal rekord organizace. 

Osmnáct zápasů po sobě s alespoň bodem zaznamenali Darryl Sittler a Ed Olczyk. Když vezmeme v úvahu Marnerovu formu a následující soupeře (Detroit a San Jose), není dorovnání rekordu vůbec v říší fantazie.

„Zní to dobře, ale je to týmový sport, hlavně chceme vyhrávat zápasy,“ zůstal nohama na zemi Marner. „Snažíme se dosáhnout na něco výjimečného. Jediné, o co nám jde, jsou výhry. Já se k nim jen snažím dopomáhat.“

Pokud je tak v kádru Maple Leafs někdo, na koho je opravdu spoleh, je to Marner. Bodová série, kterou tahá, je vskutku unikátní. Jak moc ji ještě prodlouží?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.