bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stále se učím, říká ke slabším výkonům Casey Mittelstadt​

22. října 2018, 10:44

Jan Šlapáček

Americký útočník vletěl na konci minulé sezóny do NHL ve velkém stylu. V šesti zápasech si připsal pět bodů a všichni se těšili, jak si povede letos. Výsledek? Devět zápasů a pouze jeden kanadský bod.

„Nedělám si starosti," řekl ke svým výkonům devatenáctiletý útočník, který do NHL poprvé naskočil na konci minulé sezóny. „Ofenzíva nikdy nebyla můj problém," dodal. Nicméně jeden bod po devíti odehraných zápasech není něco, co by se mu mohlo líbit. Casey Mittelstadt musí jednoduše najít cestu, jak se směrem do útoku zlepšit.

Do šancí se přitom útočník Sabres dostává, dostat puk do branky se mu ale nedaří. Například na ledě ve Vegas mohl dorážet kotouč do prázdné branky, na poslední chvíli mu však vstřelení gólu překazil jeden z obránců.

Kvůli neproměnění této šance byl na sebe hodně naštvaný. „Bylo to frustrující. Kdybych to proměnil, mohl se změnit vývoj celého utkání." Právě i díky této zahozené šanci Buffalo na ledě Vegas prohrálo 1:4.

„Pokud hrajete proti těmto silným týmům ze Západní konference, tak musíte být hodně silní a zvládat tyhle předbrankové boje o puk," řekl kouč Sabres Phil Housley. „Myslím, že se v této oblasti zlepšuje. Lepší je i jeho defenzivní hra. Každý den dělá pokrok," prozradil trenér.

Všichni ale víme, jaký má na ofenzivně laděného hráče dopad, když se mu podaří vstřelit gól. Sebevědomí devatenáctiletého útočníka není takové, aby v současné chvíli boural týmové statistiky. Tvrdou prací se musí postupně vrátit tam, kde na konci minulé sezóny začal.

Další šanci na vstřelení gólu bude mít Mittelstadt v pátek. To Buffalo bude ve své aréně hostit hokejisty Montrealu. Bude to zrovna ten zápas, kdy se vrátí mladý útočník na správnou vlnu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.