bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stastny odehrál 1000. utkání v kariéře, gratulovali mu i rodiče z Bratislavy

12. května 2021, 17:59

Jakub Hromada

1000 zápasů, 263 gólů, 492 asistencí, 755 bodů. To vše stihl Paul Stastny ve své kariéře, kterou již 15. sezónou píše v NHL. Je jedním z nejlepších a zároveň nejpodceňovanějších hráčů, jeho přínos pro tým je vskutku ohromný. Je znám svým přehledem ve hře a velmi skromnou osobností. Dnes v noci bylo jeho utkání proti Vancouveru číslem tisíc.

U ceremoniálu před začátkem utkání byla také Stastnyho žena a dvě jeho děti. Obdržel obraz s odznaky ke všem předchozím působištím a originální hokejku. „Jsem neskutečně šťastný, hlavně že se mnou mohly být moje žena s dětmi.“ Děti nemohly chodit do školy, v posledních deseti dnech musely podstoupit několik testů na koronavirus. Jen aby mohly s tátou oslavit jeho milník osobně.

„Ani jednou si nikdo z nich nepostěžoval. I tak jsem rád, že je to za námi.“

Winnipeg připravil pro Stastnyho video, ve kterém mu blahopřejí jeho rodiče i širší rodina a bývalí spoluhráči jako Gabriel Landeskog, Max Pacioretty, Alexander Steen či Tyler Bozak. 

„Bylo to pro mě neskutečně emotivní. Myslím, že jsem měl dokonce slzy v očích, je to tak vždy, když mě rodiče chválí nebo jsou na mě pyšní.“

„Zdravíme z Bratislavy a gratulujeme k úžasnému milníku!" hlásal legendární Peter Šťastný. „Tento klub tisíce je vyhrazen jen pro pár vyvolených. Protože jsi byl první z těch šťastlivců, kteří toho dosáhli, je to o to výjimečnější." „Paľko, jsme na tebe velmi pyšní,“ pokračovala jeho matka.

Po této sezóny skončí Paulovi smlouva, Winnipeg by si ho ale rád udržel. Bude muset slevit, uvidíme, jak se jeho budoucnost bude vyvíjet.

V roce 2005 byl draftovaný Coloradem ve středu druhého kola. Tak pozdě? První možnou sezónu na draftu si ho totiž nikdo nevybral. Hrál v USHL, zaznamenal 77 bodů v 56 zápasech. Nestačilo to. Nastoupil na Univerzitu v Denveru a jelikož i na ní doslova zářil, byl v první dvacítce kanadského bodování, sbíral pravidelně více než bod na zápas, oslovil místní Avalanche. 

Další rok své statistiky na univerzitě ještě vylepšil, sezónu 2006/2007 posléze strávil celou v dresu Lavin. Pouze Joe Sakic a Andrew Brunnete byli v týmu produktivnější. 

V Coloradu vydržel dlouhých osm sezón, v létě roku 2014 v něm neprodloužil smlouvu a na čtyři roky se upsal St. Louis. Třikrát se dostal s organizací do play-off, jednou dokonce do finále konference, kde ale nestačil na San Jose.

Ve čtvrté sezóně se při uzávěrce přestupů se stěhoval do Winnipegu. I s ním došel do finále konference, proti byl ale fantom sezóny z Vegas. A právě u Golden Knights podepsal tříletý kontrakt, vydržel s rytíři dvě sezóny a nyní je zase ve Winnipegu.

S kanadským klubem skončil třetí v divizi a připravuje se na čtvrtfinálovou sérii s Edmontonem. Stanley Cup mu stále chybí a je otázkou, kolik příležitostí na jeho zisk ještě bude mít.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.