bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Status quo: Gaudreau trucuje, jeho jednání s Calgary se zatím nehýbe

1. července 2022, 13:28

Patrik Czepiec

V minulé sezoně si Johnny Gaudreau hlasitě řekl o novou smlouvu s Flames. Jenže jednání nebudou tak jednoduchá, jak šikovný útočník v průběhu ročníku sliboval. Podle zdrojů stanice TSN dostal osmadvacetiletý Američan nabídku, ke které se však zatím nevyjádřil. Hra o dolary (zřejmě) začíná.

„Podle toho, co teď slýchám v éteru, mezi oběma stranami nastal status quo. Gaudreau se stále nerozhodnul, zda nabídku Flames přijme,“ uvedl expert TSN Pierre LeBrun v pořadu Hockey Insider.

„Dokonce jeho zástupci momentálně nekomunikují s klubem o tom, jakým směrem se chtějí v jednáních vydat,“ dodal LeBrun.

Gaudreau prožil životní sezonu. Poté, co Johnny Hockey zažil v nejlepší lize světa poněkud méně plodné období, katapultovat se k 115 bodům v 82 zápasech. Dokonce skončil na čtvrté pozici v hlasování o Hart Trophy. Za necelé dva týdny se může proměnit ve volného hráče. Pokud si s Calgary, kde strávil celou dosavadní kariéru, neplácne, platově výrazně povýší. Na trhu bude o někdejšího vítěze Hobey Baker Award pro nejlepšího univerzitního hráče ohromný zájem.

Zákulisní šachy sehrávají žádaní hokejisté v NHL každoročně, většinou jde ovšem o chráněné volné hráče (Gaudreau se řadí mezi nechráněné). Těsně před startem minulé sezony se na týden umlčel agent Kirilla Kaprizova z Minnesoty a Rus si nakonec přišel na pohádkové peníze. Případ Gaudreaua může vyznít podobně.

Dosud bral rodák z New Jersey 6,75 milionu dolarů ročně. Po exkluzivních výkonech v předcházejícím období by si přitom mohl přilepšit až o čtyři miliony. Smlouva měla být podle asistujícího generálního manažera Craiga Conroye podepsaná už v únoru, ale nakonec z dohody sešlo.

Flames čeká znovu náročné léto. Do kolonky chráněných volných hráčů případnou klíčové postavy ofenzivy Andrew Mangiapane a Matthew Tkachuk. Před rokem příchozí obránci Nikita Zadorov a Erik Gudbranson mohou zmizet už za dva týdny, přestože se Calgary skvěle osvědčili. 

Prioritou v provincii Alberta ovšem zůstává podpis Johnnyho Gaudreaua. Jakmile se ho podaří vedení dotáhnout, začne řešit další položky na dlouhém seznamu. K dispozici má necelých 27 milionů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.