bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stewart chce v nové sezóně Buffalu předvést, co nestihl loni

16. srpna 2014, 19:18

Jan Šlapáček

V minulém ročníku se Chris Stewart poprvé od své nováčkovské sezóny 2008-09 propadl pod hranici třiceti bodů. Na vině bylo pochopitelně i zranění kotníku, ale kanadský útočník ho nemíní vydávat za polehčující okolnost. V Buffalu, za které stihl po únorové výměně ze St. Louis odehrát jen pět utkání, se hodlá letos představit v mnohem lepším světle.

„Možná hledám smítko na rameni, ale s minulou sezónou nejsem spokojený. Mám co dokazovat, měl bych podávat stabilnější výkony. Byl jsem schopný odehrát sérii slušných zápasů, ale potom jsem zatuhnul. Naštěstí máme za trenéra Teda Nolana, který vám věří,“ říká v rozhovoru pro oficiální stránky soutěže.

„Nikdy jsem nekončil sezónu zraněný, takže prázdniny jsem měl dost dlouhé. Teď už jsem zase připravený hrát,“ dodává.

Příští ročník pro něho bude obzvlášť důležitý, protože bude bojovat o novou smlouvu. Ta současná mu ještě vynese 4,2 miliónu dolarů, v příštích měsících musí přesvědčit generálního manažera Tima Murrayho, že si podobné či ještě lepší peníze zaslouží i nadále. U hlavního kouče Teda Nolana si ‘očko’ už stihl udělat, jak bylo řečeno výše.

“Když je na ledě, je to ohromný rozdíl. Jsem trenérem, který má rád hráče typu Chrise Stewarta,” přiznává šéf střídačky Šavlí. “Je velký, agresivní, má kuráž a cit pro hru. Vstupuje do závěrečné sezóny své smlouvy a já si jsem jistý, že se dostane nazpátek do své obvyklé formy. Pokud bude ještě lepší,  bude lepší i celý náš tým.”

Sabres skončili loni na posledním místě ligové tabulky, když posbírali pouhých 52 bodů. 157 vstřelených branek je nejhorším výkonem v historii klubu. Nolan má představu, že Stewart by mohl atakovat třicetigólovou hranici a výrazně tak pozměnit ofenzivní tvář mužstva od Niagarských vodopádů.

Hokejista draftovaný před osmi lety Coloradem z 18. místa zřejmě dostane v sestavě znovu prostor vedle Codyho Hodgsona a Marcuse Foligna.

„Já a Marcus na křídlech jsme hráči, co jezdí nahoru dolů a využívají svých fyzických předností. Hodgson má talent, pokud jde o práci s pukem. Svým citem pro hru se může rovnat nejlepším hráčům v lize,“ schvaluje Stewart předložený návrh. „Pokud skončíme zase pohromadě, moc se na tyhle kluky těším.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.