bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Strach o zdraví dcery. Obránce Calgary se nezapojí do dohrávky NHL

11. července 2020, 13:00

Jan Šimek

Zadák Calgary Travis Hamonic coby první hráč NHL nebude pokračovat v sezoně NHL, kterou přerušila pandemie koronaviru. Devětadvacetiletý bek svůj krok zdůvodnil obavami o zdraví své dvouleté dcerky.

Ta v minulosti trpěla vážnými dýchacími problémy, v osmi měsících kvůli nim byla dokonce hospitalizována. „Vzhledem k tomu, čím si moje dcerka prošla, a že by se mohla nakazit onemocněním COVID-19, jsem se rozhodl vynechat play off,“ vysvětluje Travis Hamonic ve svém prohlášení.

„Přál bych si být u toho. Bojovat, blokovat střely a pomáhat týmu vítězit, ale rodina pro mě je a vždy bude na prvním místě. Být otcem je nejdůležitější práce, kterou mám,“ dodává kanadský obránce, který v nynější pozastavené sezoně NHL sehrál v dresu Calgary 50 utkání, v nichž vstřelil tři branky a na devět jich nahrál.

„Travis mi zavolal, aby mi vysvětlil své obtížné rozhodnutí, které učinil z rodinných důvodů. I když nám v sestavě bude chybět, chápeme a respektujeme jeho rozhodnutí,“ prohlásil generální manažer Flames Brad Treliving s tím, že tým se nadále soustředí na tréninkový kemp a blížící se návrat do hry.

V tentýž den, kdy se Hamonic rozhodl nepokračovat v sezoně, členové hráčské asociace NHLPA a Rada guvernérů NHL ratifikovali novou kolektivní smlouvu, která byla prodloužena až do září roku 2026. Zároveň byl potvrzen restart nejslavnější hokejové ligy na sobotu 1. srpna. Hrát se bude v Rogers Place v Edmontonu a Scotiabank Areně v Torontu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.