bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stylová oslava! Nečas si k narozeninám nadělil nahrávku, nádherný gól i jubileum

16. ledna 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Coby hlavní hvězda večera usedl na pozápasové tiskové konferenci a jako první uslyšel: "Happy Birthday." Stručnou gratulaci k třiadvacetinám, které si Martin Nečas osladil jedním z nejlepších výkonů v sezoně. Nejdřív přispěl asistencí k trefě Vincenta Trochecka, poté sám skóroval. Andrej Svečnikov českému štírkovi přenechal puk a "Neči" si mazácky pohrál s defenzívou vancouverských Canucks, včetně elitního brankáře Thachera Demka. Překrásný zásah a dokonalá ukázka jeho umění!

Hurikáni museli před pár dny na vlastním ledě skousnout ostudný debakl od Columbusu. Hořkost porážce ještě dodal fakt, že Modrokabátníci nemilosrdně přivítali v NHL debutujícího brankáře Jacka LaFontaina.

Kanadský nováček šel do klece za stavu 0:4 a dvakrát se na něj řítil osamocený protivník. Cole Sillinger a Jake Roslovic si počínali suverénně, Lafontainovi nedali sebemenší šanci. Ledová sprcha na uvítanou!

Nečas a spol. se zařekli, že takovou bídu už před svými fanoušky nepředvedou. "Už jsme doma nechtěli znovu zažít takovou prohru. Minule jsme nevyslali směrem k našim příznicům dobrý vzkaz," prohodil oslavenec.

Sám se přičinil o to, aby tentokrát bylo v PNC Areně veselo, měrou vrchovatou. Jako tradičně se nekasal, naopak pochválil celý mančaft za týmové pojetí, které dovedlo Carolinu k triumfu 4:1.

"Musíme všichni táhnout za jeden provaz. Když do toho šlapeme naplno, vytváříme si prostor pro to, abychom předvedli naše dovednosti. Vyplatilo se to, takže v takovém přístupu musíme pokračovat," pověděl Nečas.

Své přednosti ukázal po skvělé práci Svečnikova v plné kráse. Rychlost, šikovnost a jedna z nejlepších ran zápěstím v NHL. To vše dal na odiv zaplněným tribunám a televizním divákům.

"Martin Nečas má narozeniny, ale dárky dává on nám," děkoval mu oficiální web NHL.com "na sockách" za náramnou podívanou.

"Na střelbě se snažím pracovat každý den. A také zkouším často pálit v zápasech. V dětství byl mým vzorem Alex Ovečkin," podotkl Nečas nedávno. Umí vypálit i švihem, ale jeho větší zbraní je právě laser, jímž překonal Demka.

V této sezoně jím propálil třeba také Andreje Vasilevského v lindrosovském duelu (88 vs. 88). A těch maskovaných mužů, co se marně snažili lapil "Nečiho" specialitu, najdete víc. Mnohem víc.

Narozeninový gól byl ovšem čímsi výjimečný, vymykal se. Nečasovi přivál hodnotné kariérní jubileum, stý bod v NHL! Na metu dosáhl jako 82. krajánek, těsně po něm se radoval i Filip Hronek, opora zadních řad detroitských Red Wings.

Nečas potřeboval na první "kilo" 156 partií. Bilanci z aktuální sezony si vylepšil na 21 bodů a upevnil si pozici pro vyjednávání o nové smlouvě. A že ta může být opravdu luxusní... 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.