bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Suchánek nejde do Tri-City sám. Doplní ho talent z Hradce

22. července 2021, 14:11

Martin Voltr

I po omezení počtu zahraničních importů na dva se v jednom týmu kanadské juniorské soutěže občas potkají Češi. To bude v nadcházející sezoně případ Tri-City Americans z WHL, kde budou hrát reprezentanti Tomáš Suchánek a Petr Moravec.

Gólman Tomáš Suchánek už svůj odchod potvrdil začátkem července. Za normálních okolností by se do amerického klubu hrajícího kanadskou Western Hockey League vydal už loni po úspěšném draftu, ale soutěž se dlouho nerozjela.

Nabíral tak aspoň další zkušenosti v mužském hokeji za Frýdek-Místek, kde měl ve 21 startech na svůj věk solidní úspěšnost 90,76 procenta. Poté si zachytal na mistrovství světa do osmnácti let.

„Hrát hokej v Americe bylo jedním z mých snů. Bavil jsem se s kluky, kteří hráli v CHL, a všichni říkali, že to byly nejlepší roky jejich kariéry. Je mi ctí, že můžu být součástí této skvělé organizace,“ citují Suchánka oficiální stránky Tri-City.

„Na rok a půl v třinecké organizaci budu vzpomínat jenom v dobrém. Dostal jsem tady první šanci chytat seniorský hokej a na to, kolik mi bylo, jsem dostal opravdu hodně důvěry, čehož si opravdu vážím,“ řekl přerovský odchovanec před pár týdny.

Americans mají evidentně s Čechy dobrou zkušenost, vždyť sezonu 2019/20 tam jako kapitán dohrával Kryštof Hrabík. Na jeho stopu v útočných řadách teď naváže Petr Moravec, jenž tedy se Suchánkem kompletně zaplní místa pro Evropany.

Moravce si klub vybral z 57. příčky letošního draftu.

„Chtěl jsem postoupit o úroveň výše a WHL je velmi kvalitní soutěž. Těším se na tuto šanci. Americans mají velmi dobrý tým a věřím, že v nadcházející sezoně můžeme udělat úspěch,“ uvedl odchovanec Hradce Králové.

Také on se na jaře zúčastnil šampionátu osmnáctek, kde si v pěti zápasech připsal dvě asistence. Stejně jako Suchánek má na kontě bronz z World U17 Hockey Challenge v roce 2019.

Po přerušení mládežnických soutěží se v loňské sezoně přesunul do litoměřického projektu Dukla, kde si poprvé vyzkoušel dospělý hokej. V Chance lize nastoupil k deseti zápasům a zaznamenal čtyři body (1+3).

Oba dva mladíci budou o tomto víkendu čekat i na draft NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.