bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Talbot minimálně na měsíc mimo. Přichází odpadlík ze Seattlu

4. října 2022, 12:00

David Zlomek

Nečekanou komplikaci včera hlásili v Ottawě. Na delší dobu se totiž zranila plánovaná jednička, která v létě přišla z Minnesoty. Cam Talbot bude mimo minimálně měsíc, a proto museli Senators jednat hned. A povedlo se, pohotově stáhli nechtěného švédského veterána.

Dle zámořských novinářů je příčinou Talbotových problémů zlomené žebro, které si nese už od soboty. „Trefil ho puk do nekrytého místa. V sezoně by asi hrál, ale v přípravě to nemá cenu,“ říkal po zápase trenér Smith.

Sice trénoval přes bolest, nicméně rentgen nakonec ukázal, že se Smith mýlil a že jde opravdu o zlomeninu.

Období, ve kterém bude kanadský gólman chybět, se odhaduje mezi pěti až sedmi týdny. Mohl by se vrátit i dřív, avšak žebra jsou natolik citlivá, že pro všechny zúčastněné bude lepší počkat, než bude vše stoprocentní.

Talbot v létě toužil po odchodu z Minnesoty, která vsadila na Fleuryho. V Ottawě někdejší gólman Rangers dostane rozhodně hodně prostoru, start do sezony mu ale pokazilo vážnější zranění.

Na soupisce tak zbyl Anton Forsberg. A dál? No, nic moc.

Proto muselo letos velmi chválené vedení organizace urychleně jednat. Využilo tak waiver listiny a vybralo si hráče, o kterého jiný ligový tým neměl zájem a dal ho k dispozici všem.

O koho jde? Do Ottawy se přesouvá Magnus Hellberg, švédský gólman, který byl však vždy spíše záskok. Prošel si Nashvillem, Rangers, Detroitem a Seattlem, nicméně v nejlepší lize odchytal pouze pět utkání. Drtivou většinu kariéry strávil na farmách, kde má odchytány téměř dvě stovky utkání. V mezičase si odskočil do KHL, kde hájil barvy Kunlunu, Petrohradu a Soči. 

Je tak zcela očividné, že tíha jedničky padne na Forsberga. Hellberg si chvíli užije pozici dvojky, kterou museli Senators nutně obsadit. Pozornost se však upíná primárně na návrat Talbota.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.