bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tarasenko na odchodu? Podle zámořského tisku požádal o výměnu

8. července 2021, 15:44

Daniel Fekets

V St. Louis působí útočník Vladimir Tarasenko nepřetržitě od sezony 2012/2013. Nyní to však vypadá, že by spojení mezi touto organizací a devětadvacetiletým křídelníkem už brzy nemuselo platit. Podle zámořského novináře Jeremyho Rutherforda, pokrývajícího převážně celek Blues, požádal Tarasenko o výměnu.

Pro St. Louis by jeho odchod byl citelnou ztrátou. Možná právě v Tarasenkovi má parta trenéra Craiga Berubeho to nejcennější zboží. Šestnáctka draftu z roku 2010 má podepsanou smlouvu do léta roku 2023 za velmi solidních 7,5 milionů dolarů ročně. 

Je to šest let, co Tarasenko podepsal u Blues dlouhodobý osmiletý kontrakt s celkovým finančním obnosem 60 milionů dolarů. V barvách tohoto týmu zároveň vybojoval na jaře roku 2019 Stanley Cup. St. Louis tehdy ve finále porazilo Boston 4:3 na zápasy a získalo svůj první pohár v historii. Tarasenko k němu pomohl sedmnácti kanadskými body.

O sezonu později ale začaly Tarasenkovy zdravotní patálie s ramenem. V předchozím ročníku stihl odehrát jen 10 duelů, o moc větší porci nepřidal ani v sezoně letošní. Možná i častá zranění jsou jedním z důvodů, proč účastník tří světových šampionátů a Zimních olympijských her 2014 touží po změně.

Problémem však je, že Tarasenko má ve smlouvě dodatek o neobchodování s ním, tudíž možný trade by nemusel být tak jednoduchý, jak se může na první pohled zdát.

Ruský forvard dosud v NHL odehrál 609 zápasů s bilancí 253 branek a 240 asistencí. Přidá další kanadské body už v novém působišti, nebo nakonec zůstane v St. Louis? Uvidíme. Zatím můžeme jen spekulovat.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.