bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tavares má otřes mozku a zraněné koleno. Termín návratu je nejistý

23. května 2021, 6:39

Jan Vojkůvka

Kapitán Maple Leafs John Tavares se jen tak na kluziště nevrátí. Zkušený hokejista vítězů Severní divize při srážce v prvním utkání série s Montrealem, při níž schytal úder kolenem do hlavy, totiž kromě otřesu mozku utrpěl i zranění kolene. Generální manažer Toronta Kyle Dubas uvedl, že minimální doba absence je odhadována na dva týdny, spíše ale bude delší.

Zároveň Dubas připustil, že ani za dva týdny nemusí být Tavares připraven k návratu. „Bude mimo hru minimálně dva týdny, ale hlavní starost máme s otřesem mozku a chceme si být jistí, že se vrátí v plné síle,“ řekl v sobotu před druhým zápasem série prvního kola Dubas.

„U zranění kolene dokážete odhadnout termín návratu, ale při zranění hlavy a otřesu mozku je to velmi obtížné,“ pokračoval manažer Toronta. „S takovými věcmi zacházíme velmi konzervativně a citlivě. Budeme se řídit lékařskými radami. Musíme mít na mysli, že má mladou rodinu a je na nás nést toto břemeno, abychom v tomto ohledu chránili jeho budoucnost,“ dodal Dubas.

Tavares byl zraněn ve čtvrtečním úvodním klání série Toronta s Montrealem. Koleno si zranil při střetu s Benem Chiarotem, po němž padl na led pod nohy rozjetého Coreyho Perry, jenž ve snaze o vyhnutí se soupeři trefil kapitána Toronta kolenem do hlavy.

Z ledu byl třicetiletý útočník odvezen na nosítkách a byl transportován do St. Michael's Hospital. Zde byl přes noc hospitalizován a před svým propuštěním se podrobil vyšetření na CT a magnetické rezonanci.

Aktuálně je jisté, že se Tavares nestihne vrátit zpět na soupisku Toronta během probíhající série 1. kola s Montrealem, jelikož boje o postup do další fáze play-off skončí nejpozději 31. května. Zda by se stihl vrátit během případného druhého kola není v tuto chvíli jisté.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.