bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Testy v New Jersey: pozván je Gomez, možná i Kaberle

28. srpna 2014, 20:18

Jan Šlapáček

Scott Gomez by se po sedmi letech mohl vrátit do klubu, v němž zahájil svoji profesionální kariéru korunovanou ziskem dvou mistrovských titulů. Amerického útočníka, jemuž vypršela smlouva s Floridou, pozvalo do svého přípravného kempu New Jersey. Testů by se podle zámořského tisku mohl zúčastnit také Tomáš Kaberle.

„Kaberle se nás na možnost zkoušky vyptával,“ potvrzuje generální manažer Ďáblů Lou Lamoriello v rozhovoru pro NorthJersey.com. „Ještě to není oficiálně potvrzeno, ale mluvil o tom s námi.“

Kladenský odchovanec by se v případě úspěchu potkal v mužstvu s krajánky Jaromírem Jágrem,  Markem Židlickým, Patrikem Eliášem a Martinem Havlátem. Inspirací mu může být další z Čechů Petr Sýkora, kterému se u Devils podařilo stejným způsobem uchytit v roce 2011. Kaberlemu může hrát do karet skutečnost, že Devils se stále nedohodli na nové smlouvě s obráncem Ericem Gelinasem, jemuž vypršel nováčkovský kontrakt.

Sýkorova příkladu by rád následoval také Gomez, v jeho případě je podobnost mnohem větší. Také rodáka z Anchorage New Jersey draftovalo (v roce 1998 v prvním kole), také on zde slavil dva Stanley Cupy.

„Má pocit, že v sobě ještě má hodně hokejové energie a přes léto trénoval, tak jsem ho požádal, aby do kempu přišel,“ vysvětluje Lamoriello. „Nedal jsem mu žádný slib, ale víme, čeho je schopný. Nebude to odlišné od situace, v níž byl Sýkora.“

Gomez ukončil svoje první profesionální angažmá v roce 2007, kdy podepsal sedmiletou smlouvu s konkurenčními NY Rangers. V New Yorku odsloužil dvě sezóny, poté byl vyměněn do Montrealu při trejdu, jehož hlavními aktéry na druhé straně byli Christopher Higgins a obránce Ryan McDonagh.

Po výluce Canadiens okamžitě využili nově získaného práva na „beztrestné“ vyplacení ze smlouvy, takže zkrácený ročník dohrál v San Jose. Minulou sezónu strávil Gomez ve Floridě, ale za Pantery odehrál pouze 46 utkání s bilancí 2+10.

„Z nějakého důvodu nevyšla podle mých představ. Už jsem uvažoval o konci kariéry, ale na konci jsem začal dostávat prostor v sestavě. Ještě nejsem připravený odejít do důchodu,“ říká odhodlaně. „Jsem ještě mladý a pár roků mám ještě před sebou. Byla i jiná místa, kam jsem mohl jít, ale hrát tady jsem považoval za skvělou příležitost. Dostával jsem i nabídky z druhého břehu, abych šel komentovat pro televizi apod., ale já mám pořád co dokazovat. Pořád chci hrát.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.