bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Těžký úděl floridského zelenáče. Rozhodl utkání, přesto putoval na farmu

6. února 2021, 18:14

Jiří Sameš

Útočník Aleksi Heponiemi poznává tvrdý život v nejslavnější hokejové lize světa – navzdory skvělé premiéře putoval bleskurychle na farmu. Vybojuje si zelenáč v Syracuse povolávací rozkaz zpět do hlavního týmu?

Aleksi Heponiemi při svém debutu na velké scéně 30. ledna rozhodl o výhře floridských Panterů v prodloužení v detroitské Little Caesars Areně. Stal se teprve čtvrtým hokejistou v historii NHL, jenž se uvedl brankou v nastaveném čase.

Vzhledem ke krátkému pobytu na ledové ploše se pro dvaadvacetiletého Fina jednalo o jedinou trefu ve třech zápasech. Vždyť v každém svém utkání strávil na kluzišti necelých deset minut.

Organizace se sídlem v Sunrise kromě toho v pátek poslala tamperského rodáka na farmu, kterou v probíhajícím ročníku sdílí s úřadujícím šampionem Tampou Bay.

Joel Quenneville na včerejší tiskové konferenci prostřednictvím videa uvedl, že mužstvo předem počítalo s odesláním jmenovaného hráče na farmu. Hlavní trenér Panthers si však pochvaloval výkonnostní růst svého svěřence.

„Pokaždé se v přípravném kempu objeví jedno či dvě milá překvapení. Oproti loňskému ročníku se výrazně zlepšil," cituje hlavního kouče floridského celku finský web MTV Uutiset.

Heponiemi byl vybrán Floridou na Vstupním draftu NHL 2017 ve druhém kole (40. celkově). Před startem letošního ročníku nastupoval ve druhé nejvyšší švédské lize s názvem HockeyAllsvenskan za slavné mužstvo MODO Hockey.

Doporučujeme:
Absence na poslední chvíli aneb jak funguje covidová listina | NHL.cz

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.