bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Thompson si vystřílel 50 milionů! Životní smlouvu podepsal na sedm let

31. srpna 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Do Buffala před čtyřmi lety dorazil jako naděje, teď je z něho hvězda. Tage Thompson nasázel v minulé sezoně 38 gólů a stal se jedním z největších výkonnostních skokanů. Vždyť o ročník dříve zvládl čtyřiadvacetiletý Američan zásahů jen osm, což ostatně bylo i jeho osobní maximum.

Šavle Thompsona získaly ze St.Louis v rámci odstupného za elitního centra Ryana O‘Reillyho. Coby plejera, kterého provází pověst náramně talentovaného jedince.

Ostatně Bluesmani Thompsona draftovali v roce 2016 v prvním kole, tolik mu věřili.

Co v něm je, ukázal dvoumetrový a stokilový forvard až v Buffalu. Fyzickými parametry příliš nezapadá do současné éry NHL, nicméně díky tomu, že zapracoval na bruslení, mohly vyniknout jeho největší kvality. Především pak přesná muška.

„Pokrok, co letos udělal, je důkazem toho, jak oddaně na sobě pracuje. Chce pomoct týmu na ledě i mimo něj, nosí náš dres s hrdostí,“ okomentoval jeho čerstvou smlouvu generální manažer Kevyn Adams.

Thompson měl podespáno ještě na tok, přesto byl pro  Adamse byl prioritou. Z platového stropu ukrojí 7,14 milionu dolarů ročně, což v případě, že své výkony dokáže zopakovat, není nikterak přemrštěná suma. Vždyť v sezoně 2021/2022 bylo v NHL jen 18 lepších střelců.

K 38 gólům přihodil 30 asistencí, na ledě byl pokaždé znát.

Po jednom povedeném ročníku jde od Buffala o kurážnou investici, obzvlášť když bylo možné vyčkávat, Šavle ovšem Thompsonovi věří a počítají s ním jako jedním z tahounů ofenzívy.

Líbí se jim jeho zápal, pracovitost i herní růst, což Adams akcentoval v tiskovém vyjádření snad i v narážce na vícero hráčů, co v minulosti působili v buffalském dresu jako tělo bez duše a rozhodně nepřispívali k dobré atmosféře v kabině.

Thompson je jejich protipólem. I díky tomu mu Sabres nasypali 50 milionů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.