bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Thornton na rozcestí. Florida mu nabízí budoucnost, bitkaře to ale táhne zpět

10. srpna 2016, 12:30

Vojtěch Balon

Známý ochránce hvězd Shawn Thornton po uplynulé sezóně prakticky počítal s tím, že pověsí brusle na hřebík. Pak se ale ozvalo vedení Panthers a nabídlo rodákovi z Oshawy ještě jednu roční smlouvu. „Okamžitě jsem podepsal, než by mohli změnit názor,“ smál se Thornton, který ale nemá jasno o své budoucnosti po hráčské kariéře.

Panteři s ním totiž počítají na pozici v klubovém managementu, miláčka fanoušků Bruins to ovšem táhne zpět do Bostonu. K tomu ale až později.

Pokud se chce parta okolo Patrice Bergerona, Tuukky Raska či Davida Krejčího po dvouleté odmlce probojovat zpět do vyřazovacích bojů, obrovsky důležité pro ně budou zápasy proti Thorntonově Floridě, jež s celkem z Beantownu působí ve stejné divizi. Medvědi navíc nikterak výrazně neposílili, zatímco v Sunrise se před začátkem sezóny budou nově hlásit například Keith Yandle, Jason Demers nebo James Reimer.

„Na papíře vypadáme skvěle, ale budeme to muset dokázat i na ledě,“ pravil Thornton před začátkem charitativního golfového turnaje, který každoročně pořádá jeho nadace. „V minulém play-off se proti nám tak trochu otočili hokejoví bohové, podle mě jsme na ledě většinou dominovali a zasloužili si postoupit. Ale jsem rád, že této skupině hráčů vedení věřilo a po dalším posílení budeme mít příležitost dojít ještě dál,“ dodal.

Role už devětatřicetiletého Shawna Thorntona bude na ledě nejspíš dost omezená, loni odehrál oshawský rodák jen něco přes polovinu zápasů Panthers a vsítil jeden jediný gól. Ty se však od něj nečekají, kromě obrovské obětavosti je Thornton ceněný především jako mentor mladé kabiny Cats.

Po přestupu na Floridu se stal Thornton oblíbencem nejen tamních fanoušků, ale i majitele Vincenta Violy a Douglase Cifua, dalšího důležitého muže z vedení klubu. Zdá se, že hráč, který si střihl epizodní roli ve známém filmu Méďa, tak má i po aktivní kariéře o budoucnost postaráno. „Vypadá to tak,“ přiznal.

Rozhodování ale nebude mít lehké. Jak bylo naznačeno na začátku článku, Thorntonovo srdce stále zůstalo v Bostonu, kde strávil převážnou část své bohaté kariéry a okurkovou sezónu každoročně tráví právě tam. „Chybí mi to tu. Když se do Bostonu vracím, pokaždé cítím nostalgii.“

Přijme Thornton příští rok kancelářskou pozici u Panthers, nebo rozhodne jeho touha vrátit se "domů"?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.