bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tomáš Hertl v čele ligového bodování. Udrží krok s elitou?

19. ledna 2021, 16:55

Matěj Hodoval

Nový ročník National Hockey League už je v plném proudu a o pozornost si říkají i čeští hokejisté. Jeden z nich se dokonce nachází na děleném prvním místě kanadského bodování soutěže.

Řeč je o Tomáši Hertlovi, jednom z klíčových útočníků Žraloků ze San Jose.

O jeho schopnostech ví v Kalifornii už dlouho. Hertla si cení za jeho bojovnost, fantasticky využívá své parametry v osobních soubojích či při krytí kotouče. Kromě toho ale dokáže produkovat nemalé množství bodů.

Před minulou sezonou San Jose opustili hráči, na kterých produktivita stála. Kapitán Joe Pavelski podepsal s Dallasem, s nímž následně došel až do finále. Nezůstala ani krátkodobá výpomoc v podobě Gustava Nyquista.

Ještě důležitější roli tak dostali kromě mladších hráčů také o něco zkušenější forvardi, mezi nimiž byl Tomáš Hertl. Ten dokázal, že v nejlepší hokejové lize světa je schopen pravidelně bodovat. Ale...

Hertl se během své kariéry musí vypořádat s častými zdravotními problémy. Vloni stihl jen osmačtyřicet zápasů, než jej ze hry vyřadilo přetržení postranního a předního vazu. Problémy s koleny měl také v minulosti.

Dlouhá pauza mu paradoxně prospěla, na tu aktuální sezonu se mohl pohodlně připravit a po dlouhé absenci je zpátky v sestavě Sharks. A je to vidět.

Na začátku nového ročníku se mu daří na výbornou. Pražský rodák odehrál zatím všechny tři zápasy a se třemi góly a třemi asistencemi je nejproduktivnějším hráčem svého týmu. A nejen to.

Podíváme-li se na produktivitu v rámci celé soutěže, je český útočník také na samém vrcholu. První místo sdílí ještě s Johnem Tavaresem, Taylorem Hallem, Jackem Eichelem a Mitchellem Marnerem. Zároveň je také nejlepším střelcem a o tuto pozici se aktuálně dělí s dalšími jedenácti hráči.

Start zvládl skvěle, důležité však bude především to, aby se mu vyhýbala zranění. Uvidíme letos umění zdravého Tomáše Hertla?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.