bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tortorella: Werenski má největší koule v tomhle baráku

17. dubna 2017, 10:00

Jan Šlapáček

Mladý obránce Blue Jackets Zach Werenski patří po celý ročník mezi nejlepší hráče svého týmu, což také potvrzoval i během nočního utkání proti Penguins, které ale nakonec kvůli zranění nedohrál.

Důvod? Werenski smolně zablokoval střelecký pokus Kessela a kotouč se mu odrazil do obličeje. Americký obránce se okamžitě skácel na ledovou plochu, na které si chvíli poležel a posléze se pokusil dostat na střídačku.

Během onoho momentu se ale udála ještě jedna důležitá věc. Rozhodčí kvůli zraněnému Werenskimu hru nepřerušili a Penguins oslabeného soupeře potrestali vyrovnávající brankou na 3:3. Kouč John Tortorella a fanoušci v aréně se na muže v pruhovaném hodně zlobili.

„Je to jejich rozhodnutí. Žádal jsem přerušení hry, ale oni se rozhodli, že se bude pokračovat. Ano, neměli jsme puk v držení, ale něco podobného jsem snad ještě nezažil," řekl na tiskové konferenci po utkání známý bouřlivák.

Dále také vyzvedl bojovnost svého mladého obránce, který se v duelu zapsal mimochodem i na střeleckou listinu. „Má největší koule v tomhle baráku," pobavil Tortorella přítomné novináře, kteří mu však dali okamžitě za pravdu.

Werenski se totiž pokusil do utkání vrátit s celoobličejovým krytem a ve třetí části stihl i pár střídání. Před prodloužením se ale dostal do fáze, kdy kvůli nateklému oku špatně viděl a raději odstoupil.

A jak to s Werenskim vypadá? Devatenáctiletý obránce hodil po zápase na Twitter fotografii, na které vyfotil svůj zdevastovaný obličej. Je jen otázkou, jestli se stihne dát do příštího utkání do pořádku.

 

Aktualizace: Werenski v letošním play-off dohrál. Americký obránce má zlomenou lícní kost.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.