bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trader Jim je zpátky! Trojnásobný šampion se vrací do NHL, má vzkřísit Vancouver

10. prosince 2021, 14:45

Tomáš Zatloukal

Je legendou mezi hokejovými funkcionáři. Třikrát se potěšil se Stanley Cupem, od roku 2019 patří do hokejové Síně slávy. Navrch vždy vyznával zábavný manažerský styl, nebál se kurážných a megalomanských trejdů. Teď má Jim Rutherford před sebou další misi, po lednovém dobrovolném odchodu z Pittsburghu přijal výzvu od Vancouveru. Tři roky by měl plnit roli prezidenta hokejového provozu, dočasně navíc zaskočí na postu generálního manažera.

"Možná jsem byl až příliš trpělivý."

Trefně zhodnotil Francesco Aquilini, majitel Canucks, svou nerozhodnost, s níž sledoval kupící se prohry Kosatek. Každý pohár, i ten sebevětší, ovšem jednou přeteče, a tak nakonec očekávaná čistka přišla.

Pakoval se generální manažer Jim Benning i kouč Travis Green. Greena nahradil protřelý veterán Bruce Boudreau a zatím se zdá, že nové koště dobře mete. Vancouver je pod ním stoprocentní, dvakrát zvítězil.

Benningem uvolněný post hájil, nakonec jen pár dní, Stan Smyl. Ikona Kosatek, jejich někdejší dlouholetý kapitán. Ostatně Smylovu dvanáctku najdete vyvěšenou pod stropem Rogers Areny. Teď přepouští flek Rutherfordovi.

Ten je, podobně jako Boudreau, matadorem ve svém oboru. Má tunu zkušeností, jsou za ním nezpochybnitelné výsledky. A jak už bylo řečeno, bývalého gólmana Detroitu či Los Angeles provází pověst "Tradera Jima."

"Je čas pro novou vizi a pro nového lídra, který nastolí kurz pro náš klub. Jim má ohromující zkušenosti s budováním a vedením organizací, dvě dovedl až na vrchol," smekl před Rutherfordem Aquilini.

Rutherford vyhrál Stanley Cup s Carolinou (2006), dvakrát se radoval s Pittsburghem (2016, 2017). "Věřím, že Jim přispěje k tomu, aby Canucks zase bojovali o nejvyšší příčky," přeje si Aquilini.

Dá se očekávat, že Rutherford nebude při hledání svého nástupce na pozici GM úplně spěchat. Aquilini mu rád dá prostor pro to, aby Kosatkám vtiskl svou tvář a vizi. A pak našel někoho, kdo ji bude dál rozvíjet.

Bude zajímavé sledovat, zda v mezidobí dojde na „patentované“ Rutherfordovy veletoče.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.