bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Travis Zajac čtvrtým Ďáblem s tisícovkou zápasů v NHL

25. února 2021, 17:08

David Panuška

Na konci minulého týdne se dočkal velkého milníku další hráč z organizace New Jersey. Travis Zajac odehrál utkání číslo 1000, před duelem si objel sólo kolečko jako debutující mladík a marketingový tým pro Zajaca připravil pamětné tričko.

Jako čtvrtý hráč v historii Devils dosáhl této mety kanadský útočník, který je ve hře prospěšný spíše jako defenzivní typ hráče. Této mety před ním dosáhli hráči jako Ken Daneyko, Martin Brodeur a Patrik Eliáš. Tedy hráči, kteří mají dres pod stropem haly týmu z Newarku. 

Zajac byl do NHL draftován jako dvacítka draftu roku 2004. Jednalo se o draft, kde jedničkou byl Alexandr Ovečkin, který jako první dosáhl mety tisíce zápasů. Zajac se v neděli stal druhým. Poprvé se rodák z Winnipegu dostal do NHL v sezóně 2006/07, kde hned nasbíral 42 bodů. 

Hráč s devatenáctkou na zádech nikdy nezměnil klub a během tisíce duelů nasbíral již 534 bodů, což jej řadí na třetí místo v organizaci. První je nadále Eliáš, jehož Zajac nemá šanci překonat. 

Před utkáním na ledě Capitals právě Zajac absolvoval sólo kolečko, které je známé spíše u nováčků. „Upřímně jsem se cítil opět jako nováček. Byl jsem nervózní, ale bylo to opravdu skvělé,“ pronesl po prohraném utkání na ledě Washingtonu zkušený útočník. 

„Tato organizace pro mě znamená hodně a miluju hraní za New Jersey. Chci nechat všechno pro jeden tým a celý den byl mimořádný,“ dodal Travis Zajac. 

Devils nakonec mimořádné utkání pro Zajaca nakonec prohráli s Capitals 3:4, ačkoliv vedli 2:0. „Nebyl to výsledek, ve který jsme doufali,“ pronesl zkroušeně pětatřicetiletý centr. „Nicméně to pro mě byl mimořádný okamžik a nikdy na to nezapomenu,“ zakončil Zajac. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.