bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trend dlouhých smluv pokračuje. Tentokrát se raduje klenot Buffala

8. února 2023, 12:00

David Zlomek

V poslední době je to velký trend. Mladí borci dostávají dlouhé smlouvy, aby si je organizace pojistily a vyhnuly se dohadům na léta dopředu. Situace využili i zástupci Dylana Cozense, který v Buffalu zažívá parádní sezonu. A odměna je na stole.

Dvaadvacetiletý borec hraje v posledním ročníku své nováčkovské smlouvy, a tak bylo jasné, že se Sabres pokusí podepsat svůj klenot co nejdříve.

Opakoval se tak precedens, který Buffalo v této sezoně stanovilo samo sobě. Cozens je totiž už třetím hráčem mladší pětadvaceti let, který s organizací podepsal sedmiletou smlouvu. Ještě před ním to stihnul Tage Thompson a Mattias Samuelsson. 

Cozens zažívá parádní sezonu. Momentálně má v 49 odehraných zápasech 17 branek a 26 asistencí. Na ledě je ale vidět i bez bodů, působí aktivním dojmem a mladickou drzostí.

„Je to velmi soutěživý hráč. Nejen, že má hokejové kvality, ale neustále chce vyhrávat. Svým chováním strhává i spoluhráče. V následujících letech z něj vyroste velký lídr,“ pochvaluje si jeho výkony i trenér Don Granato.

Kompletní parametry smlouvy tedy činí sedm let a 7,1 milionů dolarů ročně, tedy dohromady necelých padesát milionů dolarů. Jen pro srovnání, téměř identickou smlouvu má Tage Thompson, za podobné peníze hraje například Nico Hischier. 

„Parádní pocit,“ zářil po podpisu nadšením i samotný Cozens.

V kancelářích Buffala si tak mohou oddechnout. Do léta nepůjdou s žádnou vyhrocenou situací, všechny své klenoty mají pod smlouvou. Kromě toho budou moci Sabres pořádně posilovat. Z platového stropu totiž vypadne šestimiliónový závazek Kyleho Okposa, jen o milion méně zabírá smlouva Bena Bishopa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.