bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trenér má plnou podporu, říká GM Ducks. A co Getzlaf?

10. března 2021, 10:00

David Zlomek

Anaheim se nachází přímo uprostřed přestavby. Ta bývá nekompromisní, jednoduše je to několik let plácání se v průměru či podprůměru. Stejně je na tom i tým Kačerů, který se celou sezonu pohybuje u dna tabulky. Žádné drastické změny se však nedají čekat, alespoň dle slov generálního manažera Boba Murrayho.

Kačeři se nacházejí na předposledním místě divize, o bod před San Jose Sharks. Samozřejmě nelze také nezmínit, že Ducks jsou v jedné divizi například s Vegas či Coloradem, tedy těmi lepšími celky NHL.

„V trenéra mám absolutní důvěru,“ řekl Murray o Dallasi Eakinsovi, současném lodivodovi Ducks. „Vzhledem k okolnostem si vede skvěle. Dělá, co může. Nemám žádné výtky. Řekl bych, že letos odvádí skvělou práci.“

Je jedna oblast, kde to drhne, a sice ofenziva. Tu mají Kačeři třetí nejhorší v lize, jelikož dávají průměrně jenom 2,31 branek v zápase. V posledním duelu ale paradoxně skórovali šestkrát.

Eakins je na lavičce Anaheimu druhým rokem, do své pozice nastoupil v červnu 2019. Murray dodal, že jeho práce není v ohrožení. Dokonce chce před uzávěrkou přestupů posilovat.

„Nebudeme si nic nalhávat, získaných bodů není dost,“ dodal nekompromisně Murray. „Čekal jsem, že budeme lepší.“

Jedna z otázek, kterou musí Murray vyřešit, nese jméno Ryan Getzlaf. Legendě Ducks po sezoně končí osmiletá smlouva podepsaná v roce 2013.

Getzlaf naskočil do NHL v roce 2005 a zatím hrál jenom za Anaheim. Stal se tam kapitánem, na kontě má přes tisíc odehraných zápasů a jestli budeme počítat vyřazovací boje, pak má v životopisu i 1096 kanadských bodů.

„Mluvil jsem s ním i s jeho agentem. Už nás unavuje pořád odněkud slyšet různé spekulace,“ narážel na fabulující novináře. „Vyměním ho jenom v případě, že přijde a řekne si o to sám.“

„Co se týče příští sezony, uvidíme, jak se bude cítit psychicky i fyzicky,“ řekl ještě Murray na konto nové smlouvy. „Možná nám řekne, že už ho nebaví být součástí přestavby. Náš vztah je ale parádní. Momentálně nikam nejde.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.