bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trenéři NHL o Mrázkovi: Uklidnil se, v Carolině chytá s větší jistotou. Rittich z žebříčku vypadl

11. ledna 2021, 14:34

Vojtěch Balon

Mnohé zámořské experty překvapilo, že Carolina půjde i do letošní sezóny s brankářskou jedničkou v osobě Petra Mrázka. Právě gólmanský post je považován za největší slabinu jinak velmi silného kádru Hurricanes a na podzim bylo na trhu s volnými hráči k dispozici hned několik jiných variant.

Nejvíce se spekulovalo o trejdu Marca-Andrého Fleuryho, který po příchodu Robina Lehnera ztratil ve Vegas pozici neotřesitelné jedničky, stále ale podává velice solidní výkony. Golden Knights se však nakonec rozhodli Fleuryho si ponechat, a to navzdory jeho štědré sedmimilionové gáži.

Carolina tak opět půjde do sezóny s duem Petr Mrázek, James Reimer.

V tradičním každoročním hodnocení brankářských jedniček NHL na serveru The Athletic, kde generální manažeři, trenéři a trenéři brankářů udělují všem 31 gólmanům známky jako ve škole (od 1 do 5), si letos Mrázek pohoršil. Získal průměrnou známku 3,33 (loni 3,24), což stačilo až na 26. místo. Horší známkování slízli pouze detroitský Thomas Greiss, edmontonský Mikko Koskinen, veteráni Jonathan Quick a Martin Jones a chicagský zelenáč Collin Delia.

Několika trenérům a funkcionářům vadí příliš agresivní Mrázkův styl, český brankář podle nich neoplývá dostatečnou jistotou. Jeden dotázaný se v anonymním dotazníku dokonce pokusil dát Mrázkovi šestku. Jiní ale měli opačný názor: „Petr si mě časem získal. V Detroitu jsem ho nesnášel, v brankovišti byl všude a zároveň nikde. Teď má hru více pod kontrolou a v Carolině se mi zamlouvá,“ pochválil Mrázka jeden hlavní trenér.

„Působí klidněji. Carolina hraje dobře z obrany a nepropouští mnoho střel. Ano, hraje riskantněji než většina ostatních brankářů a nezměnil svůj styl dostatečně, ale je vyspělejší,“ řekl kouč dalšího týmu NHL.

Jen pro kontext, hodnocení brankářských jedniček ovládl s velkým náskokem Andrej Vasilevskij z Tampy Bay. Na pomyslné stupně vítězů se dostali i Connor Hellebuyck a montrealská stálice Carey Price. Z žebříčku naopak vypadl David Rittich, který bude po příchodu Jacoba Markströma plnit v Calgary roli dvojky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.