bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři zápasy Západní divize, jeden ryze kanadský. Kdo se přiblíží play-off?

30. dubna 2021, 21:07

Matěj Hodoval

Základní část National Hockey League mocně finišuje a k postupovým vstupenkám, které aktuálně drží devět mužstev, se mohou alespoň přiblížit další mužstva. Napínavá situace se rýsuje v Západní divizi, kde zbývá poslední místo.

01:00 Montreal Canadiens – Winnipeg Jets

Víkendový program začne soubojem mezi kanadskými celky. Montreal na domácím ledě přivítá Tryskáče z Winnipegu.

Montreal se především musí dívat za sebe. Na záda totiž Habs dýchá Calgary, které má o jeden odehraný zápas navrch a na svého soupeře v boji o play-off ztrácí aktuálně čtyři body. 

„Musíme hrát tak, jak umíme. Když se podíváte na předposlední zápas proti Calgary, tak jsme odvedli solidní týmový výkon. A o tom je také vyřazovací část, není to jen o jednom hráči, který táhne tým. Je to o celém mužstvu.“ prohlásil útočník Corey Perry.

Proti tentokráte stojí sice v tabulce lépe postavený tým, nicméně s aktuálně výrazně horší formou. Jets totiž táhnou sérii pěti porážek v řadě a je nejvyšší čas, aby černou šňůru utnuli. O jejich místo se totiž zajímá právě Montreal či zmíněné Calgary. 

03:00 Colorado Avalanche – San Jose Sharks

Dvě odlišné situace.

Colorado už může být v klidu a koncentrovat veškeré síly především na to, aby pro vyřazovací část mělo k dispozici plně uzdravenou soupisku. Laviny již mají postup jistý, v sedmačtyřiceti zápasech nasbíraly šestašedesát bodů.

To na druhé straně San Jose si nesmí dovolit byť sebemenší zaváhání. Celek z Kalifornie je na šestém místě s pětačtyřiceti body po devětačtyřiceti utkáních. Svěřenci Boba Boughnera navíc musí doufat v klopýtnutí některého ze soupeřů před nimi – Arizony (50 zápasů, 47 bodů) a St. Louis (48 zápasů, 52 bodů).

Českého fanouška může zajímat situace v brankovišti Žraloků. Josef Kořenář totiž poprvé ve své kariéře nastoupil ve dvou zápasech po sobě a obě zkoušky proti Coyotes zvládl. Byl chválen především za zákroky v důležitých momentech a i díky němu Sharks přerušili sérii osmi proher.

04:00 Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 

Arizona si komplikuje závod se St. Louis. V posledních dvou zápasech totiž Pouštní psi padli proti San Jose, které je v tabulce hned za nimi. Místo přiblížení se Bluesmanům tak musí koukat i za sebe. Nelehká situace.

Yotes sráží především pomalé rozjezdy, první třetiny se zdají být achillovou patou tohoto mužstva. „Nejsem si jistý, co přesně to je. Musíme se s tím vypořádat, takhle zápasy nevyhrajeme,“ řekl po prohře se Žraloky gólman Darcy Kuemper.

Ani tentokráte je nečeká lehký úkol. Další překážkou je lídr Západní divize – Vegas. Tým z města hazardu má sice jistotu play-off, ani tak ale nepolevuje. Proti Arizoně budou svěřenci Petera DeBoera útočit už na jedenáctou výhru v řadě.

04:00 Anaheim Ducks – Los Angeles Kings

Konec alespoň malých nadějí, Anaheim se definitivně do vyřazovací části nepodívá.
A není se čemu divit, asi málokdo by očekával, že klub, jenž prochází přestavbou, se mezi elitní šestnáctku nakonec probojuje. Ducks jsou ve své divizi přilepení k samotnému dnu, tři body jim chybí na hranici čtyřiceti bodů.

Na druhé straně Los Angeles naději ještě živí, přestože není v o moc výhodnější pozici. Pakliže ale Králové zužitkují své zápasy k dobru, mohou se dostat až na páté místo před Arizonu. Překvapí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.