bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trofej pro nejužitečnějšího hráče? Musí ji dostat McDavid, říká Kane

5. dubna 2021, 8:57

David Zlomek

Ani se to nezdá, ale základní část letošního ročníku NHL se pomalu začíná blížit ke svému poslednímu měsíci. Zápasy jdou za sebou v rychlém sledu, mnohokrát se tak spousta věcí přehlédne. Dvojice hráčů, o které dnes bude řeč, je však nepřehlédnutelná. Patrick Kane i Connor McDavid jsou stálicemi mezi ligovou elitou. A i letos drží své týmy hodně vysoko.

Díky tomu tak splňují kritéria pro zisk Hartovy trofeje více než dostatečně. Jednoduše jsou pro své týmy nepostradatelní a nejužitečnější.

Patrick Kane tuto trofej vyhrál v roce 2016. Letos má velkou šanci získat další. V březnu sice hvězda Chicaga dala jenom dva góly, nicméně připsala si 13 asistencí a dohromady má v 39 utkáních 49 bodů.

„Patrick by měl s touto trofejí být spojovaný každý rok. V lize patří mezi ty nejlepší,“ myslí si jeho trenér Jeremy Colliton.

O něco větším favoritem je ale Connor McDavid. Tedy hráč, jehož výkony někdy vypadají bez nadsázky jako z jiného světa. Co se týče bodového zisku, je zatím na 64 zápisech. 22 branek a 42 asistencí je vskutku skvostná bilance.

„Nemyslím si, že je tu letos někdo, kdo by mohl McDavida ohrozit,“ okomentoval výkony svého kolegy samotný Kane. „Je nejlepším hráčem ligy. O parník. Jeho tým letos navíc hraje skvěle.“

„Je ale pěkné slyšet, že se o mně v souvislosti s Hartovou trofejí mluví,“ dodal americký útočník. „Taky to znamená, že je na tom váš tým dobře. Ale moc na to nemyslím, hlavní je, abychom vyhrávali.“

Jak již bylo zmíněno, trofej, o které mluvíme, je udělována nejužitečnějšímu hráči, nikoliv tomu nejproduktivnějšímu. Někdo by tak mohl pochybovat, že McDavid má k ruce Draisaitla, zatímco Kane nese Blackhawks na svých bedrech zcela sám.

„Jasně, že jsme na něm závislí,“ přiznal Colliton. „Hraje hodně minut, v ofenzivě je nenahraditelný. Góly, které dáváme, jednoduše nesou jeho podpis. Zároveň si ale plní povinnosti vzadu. Ví, že tím pomáhá ještě víc.“

I přes své dominantní výkony vyhrál McDavid Hartovu trofej zatím jen jednou, bylo to v sezoně 2016/17.

Kdo se bude radovat letos?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.