bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trumf v boji o play off? Chicagu se vrátil Dach

29. března 2021, 11:58

David Zlomek

Když byl na konci prosince v přípravném utkání kanadské juniorské reprezentace Kirby Dach nucen odstoupit, vědělo se, že je zle. Nejen, že mladý útočník přišel kvůli zraněnému zápěstí o celé mistrovství světa juniorů, zmeškal také 34 zápasů v NHL. O víkendu se už do sestavy Chicaga vrátil, zabránit dvěma porážkám však nedokázal.

Na ledě Blackhawks totiž v obou případech úřadoval ve formě hrající Nashville. Chicagu nedovolil ani jeden bod, díky čemuž se Predators vmáčkli na čtvrté místo divize. Právě před Blackhawks.

Návrat nadějného útočníka je však určitě pozitivem. Na scénu NHL se vrátil dokonce o měsíc dřív, než se původně očekávalo. Možná právě on bude klíčem k úspěchu.

„Byli jsme opatrní. Nechtěli jsme to nikam hnát. Ale byl připraven hrát, tak to prostě je,“ vysvětloval po sobotním zápase trenér Colliton.

Sám Dach ale moc dobře věděl, že všechno půjde podle plánu. Dvacetiletý talent se do lehkého tréninku vrátil už 8. března.

„Nepochyboval jsem o tom, že bych se v této sezoně nevrátil,“ říkal po prvním zápase po návratu. „Je super být zpátky, zároveň jsem ale zklamaný z prohry.“

„Cítil jsem se dobře. Bruslení mi šlo, fyzička byla taky dobrá. Toho jsem se ani nebál, spíš jsem se obával toho, jak bude zápěstí reagovat u mantinelů nebo na vhazování,“ vysvětloval ještě.

Dach byl na draftu 2019 vybrán jako celkově třetí a byl trochu ve stínu prvních dvou vybraných. Hughes ani Kakko však nejsou tak dominantními hráči, jak se předpokládalo, zatímco Dach byl loni jedním z nejvýraznějších útočníků Blackhawks.

V minulé sezoně odehrál 64 zápasů, v nichž vstřelil osm gólů a pomohl připravit dalších patnáct. Během play off pak zařadil ještě na vyšší rychlostní stupeň, když v devíti zápasech stihl šest bodů. Na nováčka velice slušná čísla.

„Na své hře nehodlám nic měnit. Budu hrát tvrdě, nebojím se ničeho. Nebudu se kvůli tomu zranění bát soubojů a podobně,“ ujistil všechny Dach.

Chicago teď musí doufat, že v Dachovi vytáhlo tajný trumf. V boji o play off totiž bude potřeba. Bitva o čtvrté místo v divizi, které je poslední postupové, bude velice těsná. Nashville je ve velké formě, nicméně Columbus i Chicago jsou bodově velice blízko.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.