bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tučné smlouvy v NHL! Nové kontrakty mají dva obránci a ottawská hvězdička

15. října 2021, 19:03

Matěj Hodoval

Pořádný balík peněz utratili manažeři v National Hockey League během posledních dní. Nové smlouvy se svými kluby podepsali dva zadáci, kontraktu se také po dlouhém vyjednávání dočkal mladý tahoun Senators.

Pojďme si tedy vše shrnout.

Dlouhá ottawská sága je u konce, po měsících rozhovorů se vedení Senators konečně domluvilo na kontraktu s důležitým členem ofenzívy. K týmu v hlavním městě Kanady se tak opět připojí produktivní Brady Tkachuk.

Dvaadvacetiletý Američan kývl na sedmiletou smlouvu v hodnotě 57,5 milionu dolarů. Průměrně si tak za rok vydělá přes 8 milionů. 

„Od prvního dne mě tohle město vítalo s otevřenou náručí, miluji tady být. Na Ottawě se mi líbí všechno, ať už ta komunita, spoluhráči, trenérský štáb, vedení mužstva nebo majitelé. Je to místo, kde chci strávit hodně času a jsem rád, že jsme to všechno vyřešili. Bezesporu jsem šťastný,“ řekl mladší bratr Matthewa, který hájí barvy Calgary.

Skvělý Lamoriellův tah

Podepisovali se rovněž na Long Islandu.

Ostrované si pojistili důležitého člena obrany. Hráče kvalit Ryana Pulocka si zkrátka nechcete nechat utéct, a tak mu v New Yorku nabídli hned osmiletý kontrakt s ročním příjmem 6,15 milionu dolarů. Dohromady si tak tento přehlížený bek vydělá přes 49 milionů.

Pulock v organizaci Isles hokejově vyrostl a v tuto chvíli se řadí k nejspolehlivějším obráncům celé ligy. I díky němu se Newyorští pravidelně řadí mezi adepty na zisk Stanleyova poháru.

Rodák z Manitoby je členem elitního defenzivního páru Islanders, kde nastupuje po boku Adama Pelecha. Diskutabilně hovoříme o jedné z nejlepších dvojic v NHL. A jejich cena? Dohromady nestojí ani 12 milionů, což je vzhledem k jejich výkonům skvělý tah od vedení mužstva v čele s generálním manažerem Louem Lamoriellem.

Očekávané se stalo skutečností, McAvoy nadále Medvědem

Trojici uzavírá Charlie McAvoy.

O nové smlouvě bostonského obránce jsme psali nedávno. Spekulovalo se o ní nahlas a nyní už by to mělo být hotovu záležitostí, o čemž informoval například uznávaný reportér Bob McKenzie.

Boston do třiadvacetiletého Američana pořádně investoval a pakliže se nic nezmění, bude z něj příští rok nejlépe placený člen týmu. Není se čemu divit, od McAvoye si vedení slibuje do budoucna hodně a už v tomto věku patří ke klíčovým hráčům.

Rodák z Long Beach setrvá u Bruins dalších osm let, navíc mu ještě letos běží stávající kontrakt. Nová smlouva pro něj znamená podstatné finanční vylepšení, průměrně si za ročník vydělá 9,5 milionu dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.