bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ty hraješ, ty taky. Všichni hrajete. Bostonu vyšla sázka na mladé

24. listopadu 2017, 10:30

Robert Rampa

V kempu před sezonou v Bostonu vyhlásili neoficiální soutěž pro nováčky. Cehlarik, Heinen, DeBrusk, O’Gara, Grzelcyk, Bjork a Agostino, přidali se nezkušení Kuraly, Acciari a Schaller. Ti všichni mají s NHL minimální zkušenosti a teď mezi sebou měli bojovat o to nejdůležitější. O místo v sestavě. Jak soutěž dopadla? Hrají všichni.

Ne proto, že by předváděli tak úžasné výkony, že by zkušenější spoluhráče zastínili. Akorát se v říjnu skoro všechny opory týmu zranily. „Doufali jsme, že utvoříme prostor pro některé z nich. Nyní se všemi zraněními už nešlo o místo v sestavě, ale o minuty na ledě. Protože místo v sestavě, ačkoliv ne všichni najednou, dostal každý.

Nováčci tak museli zaplnit místo po Backesovi, Krejčím, Marchandovi, Bergeronovi, Spoonerovi, obráncích Krugovi a McQuaidovi. Zranění se nevyhnulo ani brankáři Raskovi. Taková elitní skupina se nováčky nahrazuje těžko, zatím si ale vedou nad očekávání dobře.

Boston během absence lídrů neztratil kontakt s postupovými pozicemi. Ve čtvrtek Bruins hráli se San Jose, během výhry 3:1 se trefili jenom nováčci. Cehlarik, DeBrusk a Heinen. „Vychází nám to. Někdy se ptám, jestli bychom bez nich vyhráli. Kdo ví. Jindy to je ovšem vážně výzva,“ říká trenér Cassidy.

V době, kdy postu generální manažera vládl Chiarelli, byl Bostonu často vytýkán nedostatek výběrů v draftu, tedy nových nadějí do budoucna. Systém v Bostonu sliboval výhledově velmi málo pozitiva, ačkoliv v situaci „tady a teď“ fanoušky uspokojoval. Jeden Stanley Cup v roce 2011, finále SC v roce 2013.

Nyní Chiarelli provádí radikální změny v Edmontonu a Boston se od zaměřuje více na nováčky. Za největší úspěch mohou považovat výběr Pastrňáka (2014) a obránců Carla (2015) a McAvoye (2016). Ti všichni se stali zavedenými hráči NHL. „Máme v týmu vítěze Poháru, lidi, kteří zažili úspěch. Pak tu jsme my mladší. Všichni jsme nadšení z toho, kam se tahle organizace ubírá,“ těší McAvoye.

Trenér Cassidy musel trochu nuceně změnit styl, jakým se Bruins prezentují. A zjistil, že takhle to jde. „Přidali jsme trochu dynamiky, tempa, pohonu. Mladí kluci jsou moc šikovní na hokejce. V mixu s našimi veterány jsme nastavili směr, který nám vyhovuje.“

Pro nováčky situace, kdy tým stojí především na nich, nebyla lehká. Museli se spoléhat sami na sebe a mezi sebou. „Sblížili jsme se. Procházeli jsme stejnou situací všichni dohromady. Víme, že všichni cítíme podobné pocity, to nás drží,“ uzavírá McAvoy.

Veteráni se do sestavy pomalu vrací, Krejčí, Spooner a Bergeron již hrají, blízko k návratu mají Marchand i Backes. Pakliže v Bostonu spojí zkušenosti s dravostí mladých, Rask se vrátí do formy, mohou Bruins reálně pomýšlet na malé překvapení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.