bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tým jediného Američana. Maroon se doma stává hrdinou a otcem roku

11. května 2019, 12:50

Tomáš Zatloukal

V létě byl v kurzu. Měl na stole spoustu nabídek a mohl si vybírat, kam se vydá. Co takhle zůstat v New Jersey, kde po přestupu z Edmontonu zářil? Nebo kývnout na víceletou smlouvu, případně na třímilionový plat? Ne, Patrick Maroon nevybíral další angažmá podle sportovního či finančního hlediska. Chtěl jediné, být co nejblíže svému synu Anthonymu.

Stalo se.

Maroon podepsal za relativně skromný peníz (1,75 milionů dolarů) v St. Louis. Ve městě, kde se narodil. A také v místě, odkud opakovaně vyrážel jeho otec Philip na šestnáctihodinové maratony autem, aby mu zavezl synka.

Za Blues nastupuje jako jediný Američan pravidelně v play off, většinu v kabině tvoří Kanaďané, nechybí Rusové a Švédi.

Bylo tuze stylové, když o postupu do finále Západní konference rozhodl v druhém prodloužení proti Dallasu právě on. Vousatý dříč, který toho coby profík zažil už mnoho. Od roku 2008 vystřídal pět klubů NHL, často se protloukal na farmách, ale také dělal křídlo Connoru McDavidovi.

Mnohdy bral mizernou gáži a přemýšlel, že skončí s hokejem. V létě přesto nekoukal po penězích a upřednostnil rodinu. Jinde mu nabízeli dvakrát tolik než v St. Louis. "Chtěl jsem být své rodině nablízku. Syna jsem dříve tolik nevídal," říká.

Po postupovém mači ho viděl na tribuně plakat. Byly to slzy štěstí, Anthonyho dojalo, jak jeho táta překonal Bena Bishopa a nasměroval mančaft do dalšího kola play off.

Maroon se coby rodák ze St. Louis samozřejmě stal favoritem fanoušků. Navíc je sympaťák. Upřímný chlap se srdcem na dlani. Získal si je i skvělými výkony na ledě, v základní části se připomněl 28 body. Desetkrát skóroval.

Další tři trefy přidal nyní, v bitvách o Stanley Cup. Dvě byly pro Bluesmany mimořádně důležité - šlo o vítězné branky. Přidá Maroon proti San Jose další?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.